215 nedadors van participar a la 79ª Travessia de Natació a Roses

Travessia de Natació de la Festa Major de Roses

Sortida de la Travessia llarga de natació de la Festa Major de Roses

Nedadors nacionals i internacionals van participar en aquesta competició nàutica de la Festa Major de Roses

Travessia de Natació de la Festa Major de Roses
Sortida de la Travessia curta de natació de la Festa Major de Roses

A partir de les 9 hores es van començar a entregar els xips als nedadors que havien de participar a la 79ª edició de la Travessia de Natació a Rose, que com és tradició es van celebrar dues, la curta, de 750m on nedaven els alevins (nascuts l’any 2003 o posteriors) i  la llarga, de 1500m on nedaven els més grans. Una trentena van participar a la primera, i uns 180 a les segona per fer un total de 215 nedadors els que van participar en aquesta competició nàutica de la Festa Major de Roses 2015.

Tot i que totes les previsions amenaçaven amb pluja i mal temps, el dia va ser esplèndid. Una mica fred a primera hora, però el sol va acabar sortint per sort de tots els participants i espectadors. Els 30 alevins van començar la seva Travessia a les 10 hores, i els primers en arribar a meta van trigar uns 10 minuts en nedar els 750 metres.

I una hora després, a les 11, es va donar el tret de sortida de la travessia llarga, on els més de 180 nedadors van fer un recorregut abalisat amb 4 punts de gir guiats pels àrbitres de la Federació Catalana de Natació.

Els organitzadors, el GEN Roses, van mostrar molta “satisfacció en donar cabuda a nedadors nacionals i internacionals fent una edició on la participació s’ha incrementat respecte l’anterior edició i amb la voluntat de seguir ampliant-la”.

La sortida i arribada des de la platja dóna moments d’espectacle per un públic que pot veure-ho ben d’aprop i això fa que sigui una competició peculiar.

Mediterranean Masters week – Open Water Swimming

Travessia de Natació de la Festa Major de Roses
Sortida de la Travessia llarga de natació de la Festa Major de Roses

El dia 4 d’octubre el GEN Roses té previst organitzar una travessia d’aigües obertes: la mediterranean Masters week – Open Water Swimming, per a majors de 20 anys on hi hauran dues distàncies, la de 5,5 kilòmetres i la de 3,5 kilòmetres.
La llarga sortirà des de la platja de l’Almadrava, passant per Canyelles des d’on surten els nedadors de la curta i aniran costejant fins arribar a la platja de La Perola, al costat del centre de Roses.
Serà una travessia exigent i espectacular on els nedadors gaudiran d’un paratge paradisíac i els espectadors podran veure-ho pel mateix camí de ronda.