239 nedadors es llençen a l’aigua per participar a les Travessies de Natació de la festa major de Roses

Festa Major de Roses
Travessia de Natació al Port de Roses 2012 / Foto:arxiu

Dels 24 inscrits a la Travessia Curta de Natació de la festa major de Roses es van llençar a l’aigua, a les 10 del matí, 22 nedadors per recòrrer els 800 metres dels que consta la prova, des de el Port Esportiu fins a l’Espigó de la Riera Ginjolers.

“Ell que ho persegueix ho aconsegueix”, això va haver de pensar el guanyador de la prova, el nedador del Club Poliesportiu Santjoanenc,  Roger Coma, ja que l’any passat va quedar segon amb un temps de 12 minuts, a només un segon del guanyador.

Coma, a part de guanyar la Travessia Curta 2012, va batre la seva marca personal a l’invertir 11 minuts i 45 segons en nedar els 800 metres, 15 segons menys que l’any passat.

Roger Carrero, del Club Natació Banyoles va fer segon a 6 segons del vencedor i Anna Carrión, del Club Natació Lloret de Mar, va ser la guanyadora a la categoria de dones a l’entrar en tercera posició.

Poc més de 2/4 de 10 es va donar la sortida, des del segon moll, de la 76ª Travessia Llarga de Natació. Dels 239 inscrits es van llençar a l’aigua finalmente 217. El vencedor va ser el belga Lemmens Tuur Jozef, del Club HZS Bèlgica, que per nedar els 1.500 metres que consta la prova va invertir un temps de 18 minuts i 54 segons. El nedador belga no té rival en aquesta travessia de natació de Roses, ja que l’any passat també la va guanyar. Engunay però, també ha superat la seva marca personal en gairebé un minut, ja que al 2011 va fer per nedar la mateixa distància un temps de 19 minuts i 35 segons.

Tony García, del Club Natació Figueres, va entrar en segona posició, a 12 segons del guanyador. Va completar el podi Ricard Pujol a l’entrar en meta en tercera posició, a 17 segons de Lemmens.