24 joves de l’Alt Empordà ja són Agents de Salut

Agents de Salut

El conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, va ser l'encarregat de cloure el curs d'Agents de Salut

L’objectiu, ara, és que incideixin per millorar els hàbits saludables entre els joves empordanesos

Agents de Salut
El conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, va ser l’encarregat de cloure el curs d’Agents de Salut

Un total de 24 joves van finalitzar el passat cap de setmana, a la casa de colònies l’Albera de la Jonquera, el curs per formar-se com a agents de salut. Es tracta d’una iniciativa de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, que ha estat adreçada a joves de 15 a 19 anys, i que tenia un objectiu doble, per un costat formar els joves i per l’altre, promoure la seva intervenció entre iguals i a l’entorn més pròxim per tal de millorar els hàbits saludables.

El curs va incloure set sessions amb professionals de la salut i es va complementar amb unes colònies de cap de setmana. En total, ha estat 40 hores teòriques i 10 de pràctiques, que van incidir en temes com l’alimentació i la dieta, l’educació afectiva i sexual, les drogues i altres substàncies tòxiques i l’ús i abús d’Internet, entre altres qüestions.

Des de l’àrea de Joventut del Consell es considera que si es formen joves en salut i s’enforteixen els seus hàbits saludables, aquests agents podran influir en la salut i els comportaments dels seus companys. S’ha constatat que augmenta el nombre d’adolescents i joves que prenen alcohol, que tenen addiccions a substàncies tòxiques, que abusen de les tecnologies de la informació i comunicació i que tenen una mala alimentació.

A més, un altre motiu que ha portat a promoure aquesta iniciativa és l’existència d’una publicitat que es considera enganyosa sobre la imatge estètica i personal, perquè manquen conductes i hàbits saludables entre els joves i perquè a les enquestes i l’opinió dels experts adverteixen que s’avança l’edat d’inici del primer consum de substàncies nocives.