24 persones fan esport i s’ho passen d’allò més bé preparant la Cursa de la Dona de Roses

Cursa de la Dona de Roses

Fase d'estiraments a la sessió de preparació de la Cursa de la Dona de Roses 2015 / Foto: arxiu

Dimecres es va celebrar el primer entrenament per preparar aquesta Cursa de Roses de caire solidari

Cursa de la Dona de Roses
Fase d’estiraments a la 1ª sessió de preparació de la Cursa de la Dona de Roses

El Club Atletisme Roses ja fa 7anys que organitza la Cursa de la Dona a benefici de la Fundació Roses contra el Càncer. Enguany, la que farà la vuitena edició, el Club i la Fundació han decidit organitzar entrenaments durant les setmanes prèvies a la Cursa de la Dona per tals que els participants arribin amb una millor forma física per gaudir de veritat de la prova esportiva-solidària.

I dimecres a les 8 del vespre van començar, com a punt de concentració l’entrada del port esportiu, aquests entrenaments als que van aplegar més de 20 persones, concretament 24, la majoria dones, i que van consistir “en fer uns estiraments, després uns 20 minuts entre caminar i córrer, per veure com es trobava la gent físicament, i finalment un altre cop estiraments per relaxar la musculatura”, va afirmar el president del Club Atletisme Roses, Pere Sastre, que va ser l’encarregat de dirigir els entrenaments.

Sastre va explicar que fer estiraments abans de practicar esport “és important per prevenir lesions i també per preparar el cos per fer una activitat esportiva, i són importants els estiraments sobretots per aquelles persones que normalment no fan esport”. Però si important es fer aquests exercicis abans de fer esport “encara és més recomanable fer-los després d’acabar l’activitat , perquè els estiraments serveixen per tonificar i relaxar la musculatura, per l’endemà afrontar el dia a dia”.

Segons el president del Club Atletisme Roses, la més de vint persones que van participar a l’entrenament “ens ha sorprès per la bona resposta de la gent, per la qual cosa des del Club i la Fundació estem molt contents, perquè l’objectiu principal és que la gent s’ho passi bé fent una mica d’esport durant tres quarts, una hora deixant de banda els problemes de cada dia”, va manifestar en Pere Sastre, remarcant que “les persones que vam venir, i segons ens van dir ells mateixos, s’ho van passar d’allò més bé”, per tant, va animar als rosincs i rosinques que tinguin intenció, o no, de participar a la Cursa de la Dona “que vinguin al proper entrenament”. 

Dimecres vinent una altre sessió d’entrenaments

Aquesta sessió d’entrenament realitzat per millorar el nivell físic de cares a la Cursa de la Dona es tornarà a fer tots els dimecres abans de la prova, és a dir, els dies 2, 9 i 16 de setembre, sent el punt de concentració a l’entrada del port esportiu, on és la caseta d’informació de turisme de la Estació Nàutica Roses-Cap de Creus.