Inici Actualitat 25 anys fent la pujada patriòtica al Puig de la Àliga de...

25 anys fent la pujada patriòtica al Puig de la Àliga de Roses

Sortida i arribada de la 25ª edició de la pujada patriòtica al Puig de la Àliga de Roses

Enguany es compleix un quart de segle que rosincs i rosinques pugen al Puig de l’Àliga com acte patriòtic en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya

Es diu aviat, però ahir, unes 110 persones, 102 que ho van fer des de la plaça de l’Església més els que van afegir a mig camí, van ser els protagonistes de la 25ª pujada patriòtica al Puig de l’Àliga, que es va celebrar ahir diumenge, 8 d’agost.

Recordem que aquesta pujada es fa l’11 de setembre, però des l’any 2014 es porta a terme abans o després d’aquest dia, per donar la possibilitat al senderistes a participar a les manifestacions de Barcelona envers la independència convocades durant la Diada Nacional de Catalunya des del 2012.

i aquesta vint-i-cinquena pujada al Pic de l’Àliga va igualar la participació de l’any passat, quan també hi van pujar unes 110 persones. Un augment que ve donat “gràcies a la possibilitat de poder fer les inscripcions via internet, que a diferència de l’any passat que també es podia fer de manera presencial, però enguany ja no, perquè per qüestió de l’assegurança havíem de tenir un dia abans el llistat de les persones participants, però tot i això ha anat molt bé”, va dir el president de l’Associació Excursionista Cabirols, Josep Coucelo, vaticinant que “segurament durant el camí, s’afegirà gent que no es va inscriure prèviament, però no estaran coberts per l’assegurança”. Vaticini que es va complir.

Per commemorar l’efemèride dels 25 anys fent la Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga no es va portar a terme res especial, perquè com va reconèixer el propi president dels Cabirols, ,“teníem la idea de fer una samarreta o una gorra per commemorar l’aniversari però, la veritat, el temps se’ns a tirat a sobre i quan ens hem donat compte ja no hi érem a temps”.

I com en els darrers anys, les 102 persones inscrites on line a la Pujada van sortir a les 8:30 hores des de la plaça de l’Església, no sense abans fer-se la foto per immortalitzar el moment, per tot seguit, fer la ruta de cada any, és a dir, urbanització del Mas de l’Oliva, camí de la vaga de l’Alzeda, Mas de Can Causa, on es va fer la parada per esmorzar unes coques, cafès i ratafia, gentilesa de Can Cairó, per continuar després de reposar forces pel Puig de la Sardina i, finalment, el Puig de l’Àliga, on
Un cop al pic, amb les persones que es van afegir pel camí, es va hissar la senyera i cantar l’himne nacional de Catalunya, Els Segadors.

I complida la missió patriòtica de pujar al Puig de l’Àliga, els senderistes, protagonistes d’haver participat en la seva 25ª edició, van tornar cap a Roses.  

Exit mobile version