259 alumnes de primària participen al Rodajoc celebrat a la Ciutadella de Roses

Rodajoc

El Rodajoc, activitats recreatives als espais públics amb la finalitat de relacionar alumnes de primària de diferents col·legis a través del joc

Rodajoc
Nens i nenes de 4art de Primària participant en el Rodajoc celebrat a la Ciutadella de Roses

La Ciutadella ha estat l’escenari del Rodajoc, organitzat pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà i que se celebra cada any a diferents municipis de la comarca.
Avui ha estat el torn de Roses, concretament la Ciutadella, on 259 nens i nenes, alumnes de 4art de Primària de la escola de Pau, de l’escola Martí Inglès de Palau-saverdera i el col·legis Narcís Monturiol, Jaume Vicens Vives, Els Grecs, Montserrat Vayreda i el Centre Escolar Empordà, de Roses han participat en aquesta activitat recreativa, el Rodajoc, per divertir-se jugant a jocs originaris d’arreu del món, “d’Àsia, d’Àfrica, d’Europa, d’Oceanía, de tots els continents”, ha especificat Oscar Rubiales, mestre d’Eduació Física a l’escola de Pau i designat enguany com a el coordinador del Rodajoc a Roses.  I a través del joc el que es vol amb aquesta acció, “que els nens i nenes es relacionin amb estudiants d’altres centres educatius, que coneguin noves persones que d’un altre manera no coneixerien, en definitiva, fomentar les relacions entre ells, que estudien en diferents col·legis i en diferents municipis”, ha explicat Rubiales.

Un total de 15 jocs hi havia organitzats per als nens i nenes, els quals s’anaven alternant per a que tots els grups que s’havien organitzat per a l’ocasió poguessin participar en tots.

Finalment, després de més de dues hores jugant i fer nous amics amb els grups que s’havien creat, tot els participants s’han reunit al ben mig de la Ciutadella, formant una gran rotllana, per jugar tots, els 259, plegats.

Cal destacar que la Rodajoc han participat també un total de 48 monitors, als que prèviament se’ls ha format, provinents de l’institut Cap Norfeu.