Suquet de peix de Rose

266 nedadors participen en la 81ª Travessia de Natació al Port de Roses de la Festa Major

Festa Major de Roses 2017
Diferents instants de la sortida de la Travessia de Natació (distància llarga) del Port de la Festa Major de Roses

43 nedadors ho van fer en la distància curta i, 223 en la llarga de la Travessia

Festa Major de Roses 2017
Diferents instants de la sortida de la Travessia de Natació (distància llarga) al Port de la Festa Major de Roses

La natació és un dels esports protagonistes de la Festa Major de Roses, com no pot ser d’una altra manera en una població que gaudeix d’una de les millors badies del món.

I és protagonista aquest esport aquàtic com ho demostra que se celebren dues travessies de natació, la Local Trofeu Enric Badosa, que acull també una Mini Travessia per als més petits als espigons de la Riera Ginjolers, i la que es va celebrar ahir a la platja de La Punta, la Travessia al Port de Roses, que contempla dues distàncies, la de 750 metres i la de 1.500.

Totes dues són fixes en la programació de la Festa Major organitzada per l’Ajuntament de Roses, i la d’ahir va ser una prova, que enguany “ha tingut una major participació de l’any passat, ja que hem tingut 43 nedadors a la distància curta i 223 a la llarga, que fa un total de 266, superant els 200 participants de l’any passat”, va manifestar David Herruzo, vicepresident del GEN Roses, entitat que organitza la prova a instàncies del consistori rosinc.

Un augment que es va produir perquè, segons Herruzo, “la gent demana molt l’actuació de la Federació Catalana de Natació per a que sigui una prova puntuable, i nosaltres hem aconseguit la Federació s’impliqui en aquesta prova”.

Fa 81 anys que se celebra aquesta travessia de natació, 77 amb la sortida des de l’espigó del segon moll, i els darrers 4 anys des de la platja de la Perola, ara anomenada de la Punta.

El podi de la travessia curta va ser el següent:

1 – Roger Escorsa, del CN Catalunya amb un temps de 11:32

2 – Ivan Jiménez, del CN Vic ETB amb un temps de 11:38

3 – Paula Martín, del CN Calella amb un temps de 12:05

I podi de la llarga va quedar així:

1 – Sergio Torres, del CN Granollers amb un temps de 19:04

2 – Sergi Casas del GEiEG amb un temps de 19:19

3 – Magí Pijoan del CN Torelló amb un temps de 19:20