278 alumnes de Roses han participat en la campanya Fem Salut de promoció d’hàbits saludables

El monitor de l'empresa Llegendària Lleure va ser l'encarregat d'oferir una de les sessions del programa Fem Salut

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Empordà és la impulsora d’aquesta campanya que dona resposta a les necessitats educatives dels centres de la comarca en matèria de salut

Ahir va finalitzar a Roses la campanya Fem Salut, en la qual ha participat tot l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la població i que ha constat de diferents sessions realitzades durant el mes d’octubre. L’objectiu d’aquesta iniciativa és transmetre hàbits saludables i facilitar que cada jove adquireixi la informació necessària que el permeti prendre les millors decisions pel que fa a la seva salut, així com ser capaç d’identificar situacions de risc o vulnerabilitat.

L’Oficina Jove del Consell Comarcal de l’Alt Empordà és la impulsora d’aquesta campanya que dona resposta a les necessitats educatives dels centres de la comarca en matèria de salut. Com cada any, l’Àrea de Joventut de Roses s’ha adherit a la proposta, permetent participar en l’experiència tot l’alumnat de 3r d’ESO del tres instituts rosincs, l’Illa de Rodes, el Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà, arribant a la xifra de 278 participants.

Així, al llarg del mes d’octubre, els alumnes han participat en les diferents sessions realitzades. La campanya es va iniciar amb el lliurament als nois i noies d’una llibreta amb informació relacionada amb la salut jove, treballada a través de diverses temàtiques: hàbits saludables, salut emocional, sexualitat i afectivitat, violències masclistes, trastorns de conducta alimentaris, esports, sortir de festa, o addiccions a les pantalles, entre d’altres.

A continuació, s’oferia una dinàmica de presentació a l’aula, consistent en un joc mitjançant una aplicació, on els participants havien de prendre decisions per afrontar les situacions que es plantejaven i que facilitava la reflexió i donar peu a dubtes i preguntes per part dels i de les joves. El programa es completa amb un conjunt de recursos digitals que es posen a disposició dels centres, oferint així una eina de treball per aprofundir en les temàtiques tant per al  professorat com per als alumnes.

La regidora de Joventut de Roses, Ester Navas, va remarcar que “és important que els nostres joves tinguin aquestes formacions i de cara a un futur continuarem promocionant tot allò que beneficiï al jovent de Roses”.Navas va voler “agrair també la iniciativa del Consell Comarcal per aquesta campanya de “Fem Salut” on un any més, l’Àrea de Joventut de Roses, s’hi ha adherit”.

Exit mobile version