286 alumnes de 4art de Primària participen a la 13ª edició del Rodajoc a Roses

Rodajoc a la Ciutadella de Roses
La 13ª edició del Rodajoc a Roses es va celebrar a la Ciutadella

Una molt nombrosa participació de la nova edició del Rodajoc que s’ha celebrat al recinte emmurallat de la Ciutadella

Rodajoc a la Ciutadella de Roses
La 13ª edició del Rodajoc a Roses es va celebrar a la Ciutadella

El projecte Rodajoc té la finalitat de recuperar diferents jocs d’arreu del món com a font d’intercanvi cultural. Un intercanvi cultural que a Roses es va dona ahir amb la celebració de la 13ª edició del Rodajoc, que va tenir lloc al recinte emmurallat de la Ciutadella, ja que la filosofia d’aquest projecte es basa en utilitzar els espais públics de la població com a lloc de trobada, de joc i d’esbarjo dels nens i nenes.

I en aquesta 13ª edició van ser un total de 286 nens i nenes de quart de les escoles de Primària de Roses, Pau i Palau-saverdera els que van participar ahir, “és una de les edicions més nombroses en quant a participació, i de veritat estem gaudint d’un entorn immillorable com és la Ciutadella”, va assenyalar el professor d’Educació Física de Palau-saverdera, Marc Juez.

El Rodajoc, a part de ser un intercanvi cultural té una funció social, ja que els joves alumnes se relacionen amb altres estudiants diferents als de la seva aula, per la qual cosa és també “una activitat molt esperada per als alumnes que estan fent el quart curs de Primària”, ha assenyalat Juez.

Aquesta activitat al voltant de la temàtica dels jocs multiculturals està impulsada pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà, la Diputació de Girona i els 6 Ajuntaments que l’acullen enguany, Vilafant, Roses, Llançà, Castelló d’Empúries, La Jonquera i l’Escala.

Cal destacar que en total seran 1.241 els nens i nenes que han gaudit i gaudiran del Rodajoc 2018 amb la participació de 226 monitors, que en el cas de Roses han estat els alumnes de 1er de Batxillerat del Centre Escolar Empordà.