290 km en bicicleta se’n fa el rosinc Aniceto Díaz a la segona etapa del seu viatge cap al circuit de Jerez

De Roses a Jerez en bicicleta

El policia local i membre del Fan Club Maverick, Aniceto Díaz, tot just quan va arribar a Bunyol

El soci del Fan Club Maverick supera en km la maratoniana etapa del primer dia en el seu viatge cap al circuit de Jerez

De Roses a Jerez en bicicleta
El policia local i membre del Fan Club Maverick, Aniceto Díaz, tot just quan va arribar a Bunyol

Si maratoniana va ser la primera etapa que va fer el policia local de Roses, Aniceto Díaz, en el seu viatge en bicicleta per arribar a Jerez dimecres vinent, la segona es pot qualificar d’ultramaratoniana. No hi ha cap etapa de cap volta ciclista que arribi als 275 km que va fer el primer dia, ni molts menys als 290 km recorreguts ahir.

Díaz va sortir a les 6:30 hores del matí, ja que “com no em va deixar pujar la bicicleta vaig haver de desmuntar al motxilla per portar-la a l’habitació, i aquest he hagut d’aixecar-me més d’hora del previst per tornar-la a muntar”, va explicar el policia local.

I quan portava 12 quilòmetres de ruta, la mala sort, en forma de punxada, ha fet acte de presència, “sí, i a sobre la roda de darrera, que al portar la motxilla, és més complicat”. Una punxada que no se l’ha tret del cap, “perquè quan punxes un cop, saps que en qualsevol moment pot passar el mateix”, tot i que, sortosament, no ha esta així.

Passat Castelló de la Plana, el Fan de Maverick, va parar a dinar “un bocata del mateix que el d’ahir, pernil amb formatge, com em el vaig pair bé, he decidit demanar un d’igual”. I la resta de la ruta l’Aniceto es va alimentar de barretes i gels energètics.

Per la zona llevantina per la qual va passar ahir, el vent és un dels principals enemics dels ciclistes. Un vent que el va respectar fins a la població de Sagunto, quan restaven 70 quilòmetres per arribar a Bunyol, final d’aquesta segona etapa. El deu primers quilòmetres passada la ciutat “han estat bé, però en els 60 últims s’ha aixecat un vent tant fort que semblava que me’l estaven guardant per mi. I a sobre he agafat uns ports de muntanya amb molt de desnivell que m’han fet patir molt, molt”.

De Roses a Jerez en bicicleta
El cronòmetre que porta Díaz a la bicicleta testifica els km recorreguts

Com a dada anecdòtica en una de les benzineres que ha parat a agafar aigua, un camioner l’ha dit si era ciclista que anava Jerez en bicicleta a trobar-me amb en Maverick, que ho acabava de llegir en el diari, “l’he dit que sí, clar, i el camioner s’ha quedat ‘flipat’, m’ha donat la mà quatre o cinc vegades, ha volgut fer-se fotos amb mi, bé, el tio molt content, i clar, jo també”.

Concretament el camioner ho va llegir al Mundo Deportivo, diari esportiu que s’ha fet ressò de la notícia de Viladeroses.cat sobre el viatge en bicicleta de Roses a Jerez d’Aniceto Díaz.

I a les 19:30 hores va arribar, “bastant cansat” el policial local a l’hotel de Bunyol on sempre s’allotja amb els companys del Club de Fans de Maverick quan va al Gran Premo de València. I aquest matí, a les 8, “més tard perquè no he de fer tants de quilòmetres ja s’ha posat en marxa per cobrir el trajecte de la tercera etapa, que avui el deixarà en terres d’Albacete.

Ja queda menys, molt menys, per trobar-se amb en Maverick Viñales al circuit de Jerez.