Una 2ª Trobada Motera Benèfica de Roses en favor de FADIR que supera l’èxit de la primera

2ª Trobada Motera Benèfica de FADIR
Els 'motards' sortint de les muralles de la Cutadella per fer una ruta per la comarca de l'Alt Empordà

FADIR supera la quantitat de participants i de diners recaptats, més de 3.000 €, de la 1ª edició de la Trobada Motera

2ª Trobada Motera Benèfica de FADIR
Els ‘motards’ sortint de les muralles de la Cutadella per fer una ruta per la comarca de l’Alt Empordà

L’any passat, durant la 1ª Trobada Motera Benèfica en favor de les persones amb discapacitat de Roses, FADIR va aconseguir més de 2.000 euros. I diumenge passat, tot i que encara s’ha de descomptar les despeses i pagar als diferents proveïdors, el coordinador de la Fundació d’Ajuda al Dispacitat de Roses, Manel Pulleiro, calcula que “han fet més de 3.000 euros, ja que si l’any passat es van venir unes 170 motos enguany van ser exactament 213 motocicletes les que es van presentar a Roses”.

I si un èxit va ser la participació també es pot dir el mateix del canvi d’emplaçament de la concentració, deixant l’antic càmping Bahía, on es va fer l’any passat, per les muralles de la Ciutadella, a tocar l’Avinguda de Rhode, “al ‘motard’ li va agradar més, perquè estàvem tots més agrupats i feia més caliu, i a més està a l’entrada de Roses i tothom que entrava al poble per l’Avinguda s’assabentava que hi havia un concentració de motos”.

Uns ‘motards’ que amb donatiu de 8 euros van poder menjar i gaudir durant la seva estada a Roses de diferents activitats relacionades amb el motor i de la música, bona música oferta pel grup RoadHouse.

Diumenge, tots els participants a la concentració van iniciar la ruta prevista per a l’organització que els va fer passar per Vilajuïga, Sant Pere de Rodes i baixar al Port de la Selva. Allà, a la gran esplanada que hi ha a l’entrada de la població es va parar per gaudir d’un aperitiu gentilesa de l’Ajuntament. Tot seguit, es va tirar en direcció un altre cop cap a Roses passant per Perafita.

L’anècdota curiosa de la Trobada Motera va ser l’atropellament d’un ‘motard’ pel turisme de la seva xicota

2ª Trobada Motera Benèfica de FADIR
La moto va quedar encastada a la part davantera del cotxe

Per accedir a l’explanada de les muralles de la Ciutadella, si es ve de Figueres, s’ha d’anar, obligatòriament com ho indica la línia continua, fins a la rotonda de l’Oficina de Turisme per, un cop circulant pel vial del costat del recinte emmurallat, agafar un dels accessos a l’explanada.

Un del motoristes participants a la concentració de motos va voler retallar metres, i saltant-se el codi de circulació va voler creuar la línia continua. Com circulaven cotxes que sortien direcció Figueres es va haver de parar. I la sea xicota, que anava darrera al volant d’un turisme es donar compte massa tard de lamaniobra del seu xicot i el va atropellar.
Va voler estalviar temps i distància i li va sortir el tir per la culata, tot i que sortosament no es va lamentar cap dany personal i tots dos van poder gaudir de la concentració motera donada la poca velocitat a la que anava el turisme, però sens dubte va quedar com l’anècdota curiosa d’aquesta 2ª Trobada Motera Benèfica.

L’any vinent, 3ª Trobada Motera Benèfica

L’èxit de la trobada ha fet que el organitzadors ja estiguin preparant la que serà la 3ª Trobada Motera Benèfica en favor de FADIR.

Nota de la Redacció: Volem rectificar la informació que fa referència al motorista ‘atropellat’. Segons ens ha dit l’Erik Gutiérrez, que és el motorista en questió, “en cap moment volia girar per anar a la concentració, perquè no hi participava, simplement em vaig aturar de cop per deixar passar a un vianant, i degut a que em vaig aturar de sobte em  van colpejar, però no atropellat”.

O sigui que Gutiérrez va frenar per deixar passar a una persona i en cap moment volia saltar-se el codi de circulació creuant per on havia una línia continua.