Unes 3.000 persones es van menjar prop de 300 quilos d’arròs en l’arrossada popular del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2017
La colla Mai Flay celebrant el seu 30è aniversari en l'arrossada del Carnaval de Roses 2017

El Pavelló Municipal d’Esports i la Sala Polivalent es van omplir de gom a gom per gaudir de l’arrossada

Carnaval de Roses 2017
La colla Mai Flay celebrant el seu 30è aniversari en l’arrossada del Carnaval de Roses 2017

El dilluns de Carnaval ja hi ha ganes de menjar a taula després de tres dies fent-ho a la carrossa. Ganes de menjar en plat després de només veure bocates, frankfurts, bikines i pinxos.
I quan arriba el dia de l’arrossada del Carnaval de Roses els participants ja volen recordar com és menjar assegut en una cadira, amb un plat a taula amb els seus coberts corresponents.
I ahir, unes 3.000 persones van omplir “de gom a gom tant al Pavelló com a la Sala Polivalent per menjar arròs. Un arròs que ha sortit, com sempre boníssim, per la qual cosa s’ha de felicitar al “Boque” i a la resta de cuiners”.

Andreu Rodríguez, “el Boque”, és l’encarregat des de fa 4 anys de cuinar l’arròs, el qual va assenyalar que ahir van començar a preparar l’arrossada “a les 8 del matí, quan els proveïdors han vingut a porter les verdures, en Pere la carn, i els Pescadors de Roses, el fumet i el marisc”. En total, segons l’Andreu, es van posar uns 300 quilos d’arròs que donen de menjar a unes 3.000 persones, però entre l’arròs i tots els ingredients ens anem 1 tona de menjar”.

Unes 60 persones, entre cuiners i cambrers, va ser la quantitat de voluntaris que va participar en l’organització de l’arrossada. Un dinar que va ser aprofitat per la colla May Flay per celebrar, amb un suculent pastís el seu 30è aniversari.

Des del 2014 que l’arrossada se celebra al Pavelló Municipal d’Esports. Una mesura definida per Francesc Giner com “un encert total, ja que així no hem de patir per la meteorologia”.

I amb la panxa plena d’arròs tothom va assistir després al seguici mortuori del Rei Carnestoltes.