Suquet de peix de Rose

30 persones participen en el Taller de Decoració Floral de Nadal de Roses

Taller de Decoració Floral de Nadal de Roses
Les 13 participants al Taller de Decoració Floral de Nadal amb els floristes i les autoritats de l'Ajuntament de Roses

Taller que es va iniciar ahir dilluns a la Sala SUF i que continuarà avui dimarts, de 16 a 18 hores, i finalitzarà demà dimecres en horari de 10 a 12 hores

L’Àrea de la Gent Gran de l’Ajuntament de Roses, creada aquesta legislatura com una regidoria pròpia després d’estar encabida dins l’organigrama del departament de Benestar Social, es va proposar crear activitats prèvies a les festes de Nadal. La primera va ser la celebració del primer Ball d’hivern per a persones majors de 60 anys, que va esdevenir un èxit. I la segona ha estat l’organització d’un Taller de Decoració Floral “que va ser una proposta ben acollida tant pels potencials participants com pels floristes que l’havien d’impartir, i vam decidir tirar-ho endavant”, va desvetllar la regidora de la Gent Gran, Ester Navas.

Un total de 30 persones s’han inscrit en aquest Taller de Decoració Floral, de les quals 13 van ser les encarregades d’inaugurar-lo ahir, a la Sala SUF, en presència de la pròpia regidora acompanyada de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, i alguns membres de l’equip de Govern com la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Simarro, ben coneguda entre les participants al taller en ser la responsable de zona de les Cases del Mar de Roses, Llançà i el Port de la Selva del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat; i el regidor d’Esports, Miguel Muñoz.

Un taller que va ser impartit per la Maite i en Fede Sastre, gerents de Flors Mateu, els quals van ensenyar la tècnica que van aprendre a l’Escola d’Art Floral de Catalunya “per fer un centre de taula per aquests dies de Nadal fent servir avet natural, una mica de tulla, pinya natural i espelmes, entre d’altres complements, perquè quan l’acabin se l’emportin cap a casa”, va assenyalar la Maite, per remarcar que “es tracta d’un centre de decoració bàsic de taula, i partir d’aquí es poden crear més estructures al gust de cadascú”, mentre en Fede explicava a les participants que “la pinya que es posa al centre de decoració ha de ser tancada, que significa secret, el secret està dins i les boles han de vermelles, color que associem amb la temptació”.

Una de les dones que va voler participar en aquest Taller de Decoració Floral de Nadal va ser la Maria del Mar Belmonte, que va decidir apuntar-se “perquè m’agrada molt fer manualitats” i per això va coincidir amb la Maite Sastre en assenyalar que “ha estat una molt bona idea per part de l’Ajuntament de Roses en fer aquest taller de decoració”.

Com s’ha esmentat més amunt, de les 30 persones inscrites al taller, ahir van fer el seu centre de decoració de Nadal 13 rosinques, mentre que avui ho faran 10 més en el mateix horari que ahir, de 16 a 18 hores, i demà dimecres, en horari de de 10 a les 12 del migdia, seran les 7 restants les que faran i s’emportaran cap a casa un centre de decoració de Nadal.

La durada del taller és de dues hores, però com va dir la gerent de Flors Mateu, “si cal estar una mica més fins que tothom acabi el seu centre, cap problema”.

Donat l’èxit que ha tingut de participació, la regidora Ester Navas va assegurar que “en farem de més de cares a altres anys”.