Mes de paraules

32 km nedant des de Roses a Port de la Selva, un repte com creuar el Canal de la Manxa

Travessa Roses-Port de la Selva
Miquel Suñer, moments abans de llençar-se a l'aigua

Miquel Suñer, primer català en aconseguir la Triple Corona de Natació, neda, ara mateix des de Roses fins Port de la Selva

Travessa Roses-Port de la Selva
Miquel Suñer, moments abans de llençar-se a l’aigua

A les 7 del matí ha sortit nedant el gironí Miquel Suñer de la platja Gran de Roses en direcció a Port de la Selva, on està previst que arribi al voltant de les 6 de la tarda.

Després que el seu equip li posés per tot el cos una crema per protegir-lo de la fred d l’aigua, Miquel ha començat el seu repte, unir Roses i Port de la Selva nedant durant unes 11 hores per cobrir els 32 km que separen aquestes dues poblacions per mar.

Aquest nedador pertanyent al Club GEiEG de Girona i enginyer de Telecomunicacions ja va aconseguir l’any passat la Triple Corona de Natació, sent el primer català en fer-ho i que només han assolit, fins al moment, una cinquantena de nedadors a tot el món. Es tracta de travessar nedant el Canal de la Manxa (50km), completar la volta a la Illa de Manhattan (55km)  i creuar el Canal Catalina (35 km), a California.

Travessa Roses-Port de la Selva
Miquel Suñer en els primer metres de la Travessia Roses-Port de la Selva

Miquel Suñer es va arribar ahir a Roses per fer aquest repte que “després d’estar tres anys voltant pel món per aconseguir la Triple Corona tenia ganes de fer un repte aquí a casa, a la Costa Brava, on sempre he entrenat. I sempre m’he imaginat fer el repte de rodejar tota la Península del Cap de Creus, que és la costa més salvatge i a la més especial”, va afirmar ahir a la tarda el nedador després d’entrenar una mica en aigües rosinques.

La Triple Corona és un dels guardons més importants de la natació en aigües obertes, que distingeix a aquelles persones que han superat les tres travessies de major resistència i més prestigioses del món de forma reglamentària, sense neoprè i amb un jutge que ho certifica. Aquestes travessies són creuar el Canal de la Manxa (50km), completar la volta a la Illa de Manhattan (55km)  i creuar el Canal Catalina (35 km), a California.

Miquel Suñer i el seu equip ja porten molt de dies esperant que les previsions meteorològiques fossin les més idònies per fer la travessa, “si, perquè el Cap de Creus és una zona on es troben moltes corrents i forts vents, per això, fins i tot hem hagut de canviar l’itinerari, que en principi era sortir de Port de la Selva i arribar a Roses, però com la predicció deia que les corrents i els vents predominats venien del sud l’hem hagut de canviar i fer-ho a l’inrevés”.

Preparació extrema

La preparació que porta  a terme el nedador gironí per afrontar els seus reptes en aigües obertes “no té altre secret que acumular molt metratge en piscina i fer tirades el cap de setmana en el mar”, però com Miquel per assolir els seus objectius esportius ho ha de fer sense neoprè ha de “acostumar els termoreguladors del meu cos a les baixes temperatures, per això faig bestieses, com no engegar la calefacció a casa, o dutxarme amb aigua freda, durant l’hivern quan fa molt de fred”.

La travessa Roses – Port de la Selva nedant de Miquel Suñer es pot seguir al minut des de els seu Facebook.

Miquel Suñer

Travessa Roses-Port de la Selva
Miquel Suñer, ahir a la tarda, a Roses

Miquel Sunyer va néixer a Girona i actualment treballa d’enginyer de Telecomunicació, a ENDESA, empresa que és el seu principal patrocinador.

Aventurer, apassionat dels esports a l’aire lliure i amant de la natura, defensa des de fa anys la protecció de la tonyina vermella.

La seva vida esportiva es va encetar als 7 anys, quan es va incorporar al club GEIEG de Girona formant part de l’equip de waterpolo, per després dedicar-se exclusivament a la natació.
Diàriament neda entre 6.000 i 10.000 metres, segons el moment de la temporada i ho combina amb realitzant diverses disciplines atlètiques.
Actualment , gaudeix d’una beca de la Generalitat per poder preparar i entrenar al Centre d’Alt Rendiment, CAR, de Sant Cugat ,els seus reptes en aigües obertes.

Miquel Suñer ha estat nomenat ambaixador de la Costa Brava i és el promotor de la travessia l’Estartit‐Illes Medes de ‘La Marató’ de TV3.

Reptes assolits per Miquel Suñer

2008: Estret de Gibraltar (3 hores 32 minuts)

2009: Palamós- St. Feliu de Guíxols (2 hores 48minuts)

2009: Roses- l’Escala (3 hores 48 minuts)

2009: Canal de Menorca (12 hores19 minuts)

2010: Illes Medes- Illes Formigues (6 hores

2010: Canal de la Manxa (11hores 54 minuts)

2011: Rodejar la Illa de Manhattan nedant (7 hores 38 minuts)

2012: Canal de Catalina (8 hores 11 minuts)