Mes de paraules

10 anys del calendari anual de Roses

Calendari de Roses 2016
Joan Joanola, Montse Mindan i Francesc Giner subjectant exemplars del Calendari 2016 de Roses oberts en diferents mesos

El calendari de Roses 2016, disponible a partir de demà, ha estat realitzat amb imatges del rosinc Joan Juanola

Calendari de Roses 2016
Joan Joanola, Montse Mindan i Francesc Giner subjectant exemplars del Calendari 2016 de Roses oberts en diferents mesos

10 anys fa que l’Ajuntament de Roses posa disposició dels ciutadans un calendari anual amb imatges de la Vila i el seu terme municipal. Un almanac que el consistori va crear el 2006 i des de llavors edita anualment als voltants de l’època de Nadal per obsequiar als seus vilatans.

Enguny, el calendari ha estat realitzat amb les imatges del fotògraf rosinc Joan Juanola, el qual ens ofereix 13 fotografies, 12 més la portada, de la seva particular visió del litoral rosinc. “M’encanta que hagin escollit les meves fotos per a que la gent de Roses conegui la bellesa i el maco que és el nostre entorn, imatges que també inviten a la gent de fora a voler venir, veure aquests espais i compartir-los”, ha afirmat Joanola, pel qual el món de la fotografia “s’ha convertit en una mena de teràpia personal, ja que el fet d’estar en contacte amb la natura m’ha portat molta riquesa emocional i creixement interior”.

A partir de demà, 2 de desembre, els ciutadans podran, si desitgen obtenir un exemplar de calendari, recollir-lo de manera gratuïta dels diferents punts on hi serà repartit, “un total de 3.000 exemplars que seran distribuïts a la Biblioteca Jaume Vicens Vives, l’Oficina de Turisme i el Servei d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Roses”, ha manifestat el regidor de Cultura, Francesc Giner.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, va destacar que “Joan Joanola ens ha fet veure com és Roses des d’un altre punt de vista. Des d’una mirada d’una persona que s’aixeca a les 4 de la matinada per agafar el moment precís per poder fer algunes de les fotos que veureu reflectides en aquest calendari. Això, ha estat una de les qüestions del perquè l’Ajuntament decidís premiar a Juanola perquè les seves fotos il·lustressin el calendari 2016”.

Cales, postes de sol o la pau de la quietud de l’aigua del mar son algunes de les vistes que ens acompanyaran a casa nostra durant el 2016 amb l’almanac de l’Ajuntament.