349 alumnes reivindiquen a la Cantarella de Roses que un futur millor és possible

Cantarella de Roses
Gairebé 350 alumnes han participat a la Cantarella 2025. A la imatge detall, La Cantarella Band

Estudiants dels centres educatius de Palau-saverdera de Roses interpreten 8 cançons de rock català per conscienciar sobre el canvi climàtic

La plaça Frederic Rahola s’ha tornat a omplir un any més de música amb la celebració de la XV Cantarella de Roses, una actuació que ha culminat el projecte educatiu i musical treballat al llarg del curs a les aules per part d’un total de 349 alumnes de 6è de Primària i del primer cicle de secundària procedents devuit centres educatius, set de Roses i un de Palau Saverdera. Concretament, han participat a la Cantarella 2025 els i les alumnes de les escoles Montserrat Vayreda, Vicens Vives, Els Grecs, Narcís Monturiol, Centre Escolar Empordà de Roses i la Martí Inglés de Palau-Saverdera, a més dels alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Cap Norfeu i els estudiants de 2n d’ESO de l’Institut Illa de Rodes.

La Cantarella és un activitat l’any 2010 pels mestres i professors de música dels centres educatius de la Zona Educativa de Roses (ZEO) sorgida d’unes reunions de coordinació entre Primària i Secundària, amb l’objectiu demotivar, integrar i connectar alumnes de diferents edats i centres a través de la música.
Actualment, aquest projecte s’ha convertit en un referent per l’alumnat dels centres participants, esdevenint una experiència artística molt positiva per a tota la comunitat educativa. I el seu secret és que comparteix el llenguatge més antic, natural, innat i universal que la humanitat hagi tingut mai: La música!

No s’ha d’oblidar que la Cantarella no es tracta només de gaudir cantant i escoltant cançons, ja que tracta de conscienciar a la societat a través de crear, representar, interpretar i compartir una història per a reflexionar i aprendre de la vida. I enguany el tema de conscienciació ha estat el canvi climàtic, sobre el que podem fer cadascú de nosaltres per aconseguir tenir un món més net, més pur i més sostenible mediambientalment.

I si tots posem el nostre granet de sorra “un futur millor és possible” ha reivindicat els gairebé 350 alumnes després d’interpretar vuit cançons rock català, acompanyats de la música en directe de La Cantarella Band, composada per Héctor Pérez  a la guitarra, Adrià Hereu a la bateria i Pedro Martínez al baix, que enguany han estat acompanyats per la Silvia Trayter i l’Ariadna Millet al saxo.
Les cançons que han interpretat els i les alumnes sota la direcció la Núria Vergeli i Núria Santaló, amb la coordinació de Mireia Gibert han estat, per aquest ordre, Pare (Sau, versió Valèria d’Eufòria), Planeta Greta (Macedònia), Les tres R (Pot petit), Il·lusió (Petaka), La natura crida (Cesk Freixas), Obre els ulls (Els Catarres), Actitud (Buhos), Espurna (Figa Flawas i Stay Homas), per acabar amb Mirall de Pau (David Melgar).

La Cantarella, que s’ha emmarcat dins del Pla Educatiu d’Entorn 2024/2025, té per objectiu fomentar la cohesió entre alumnes de diferents centres i edats mitjançant la música, potenciar l’ús del català com a llengua de convivència, apropar els joves al món musical activament i treballar les seves competències socials, ciutadanes i artístiques, tot promovent valors com  l’esforç compartit i la creativitat.