Mes de paraules

35 joves de l’Alt Empordà aprendran un ofici dins el programa Okup’Alt

Dins programa de formació els 35 joves faran practiques en 23 municipis de la comarca

Projecte Okup'Alt 2016Dilluns vinent començarà la sisena edició del projecte Okup’Alt, una iniciativa que es coordina des de l’àrea de Joventut del Consell Comarcal adreçada als joves de l’Alt Empordà, d’entre 16 i 24 anys, per tal d’oferir formació gratuïta en diversos oficis. En aquesta edició, en concret, la formació que s’ofereix als 35 joves que han estat seleccionats està relacionada amb tres temàtiques (tasques forestals, manteniment i perruqueria) i rep finançament a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

El projecte, com a cada edició, té el suport de tots els tècnics de joventut compartits del territori que faran el seguiment als joves, compta també amb l’assessorament de professionals de diferents sectors econòmics de la comarca, juntament amb els responsables de la formació i d’oferir pràctiques en aquests oficis, que seran formadors i educadors especialitzats en els tres oficis que s’ofereixen en aquesta nova convocatòria.

En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Ferran Roquer, ha manifestat que “desenvolupar el projecte Okup’Alt, que ja fa sis anys que portem a a terme, i consolidar-lo plenament, forma part d’un dels eixos bàsics d’aquest mandat, ja que és una decidida aposta per generar activitat econòmica i, en aquest cas, millorar la formació i afavorir l’ocupació dels segments de població més desfavorits en aquest àmbit. Roquer ha destacat també que el programa Okup’Alt “ens ve donant resultats positius lligant la formació amb l’ocupació de la gent jove”, tot i que ha afegit que “caldrà anar millorant i ampliant en el futur amb noves actuacions que ja estem estudiant”.

Del 18 de gener al 15 d’abril

El curs es portarà a terme fins al 15 d’abril de l’any vinent i es realitzaran tasques relacionades amb els oficis de forestal i jardiner (treballs forestals i de jardineria en diferents espais públics), manteniment i pintura (pintura, lampisteria i altres pràctiques amb l’objectiu d’arranjar equipaments municipals i comarcals) i com a novetat s’introdueix perruqueria i imatge personal (pràctica i treball de diferents tècniques de perruqueria, d’estètica i d’imatge).

Els participants s’hauran de comprometre a complir les condicions que proposa el projecte i a canvi rebran formació gratuïta amb el corresponent certificat acreditatiu. A través de l’Okup’Alt també es treballaran tècniques per estar preparat a l’hora de trobar feina (elaboració de currículums, cartes de presentació i preparació d’entrevistes, entre altres). També es realitzaran visites i entrevistes a empreses col·laboradores de la comarca.

La iniciativa compta amb el suport de diversos ajuntaments, ja que en les dues primeres temàtiques de formació estan previst pràctiques -i actuacions concretes- a un total de 23 municipis, tal com s’ha vingut fent en les darreres edicions. En concret, els municipis on es faran pràctiques seran Agullana, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Boadella, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Espolla, el Far d’Empordà, Figueres, Garriguella, la Jonquera, l’Armentera, Lladó, Llers, Navata, Pontós, Portbou, el Port de la Selva, Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Fluvià, Ventalló i Vilamaniscle. A 14 es faran feines de manteniment i pintura i a 12 es desenvoluparan treballs forestals. La perruqueria es farà a l’acadèmia Pivot Point de Figueres.

Com cada any, els joves participats faran formacions complementàries. En concret, xerrades de prevenció i salut, de seguretat vial i d’emprenedoria. També rebran nocions per com abordar una entrevista de feina, riscos laborals i hàbits saludables.

Els 35 joves seleccionats, 9 noies i 26 nois, d’un total de 147 inscrits, procedeixen dels següents municipis: Figueres, Castelló d’Empúries, Sant Miquel de Fluvià, Cabanes, Navata, Masarac, Vilamacolum, Sant Pere Pescador, Vilafant, Roses, la Jonquera i l’Escala. D’aquests joves, 13 s’han inscrit a treballs forestals, 12 a manteniment i pintura i 10 a perruqueria.