39 municipis de l’Alt Empordà es poden beneficiar de les ajudes del Pla Leader

Plans de Desenvolupament Rural

El Consell Comarcal organitza 4 sessions informatives a Navata, Capmany, Ventalló i Darnius per explicar en que consisteixen aquestes ajudes

Plans de Desenvolupament RuralEl Consell Comarcal organitza, al llarg de la setmana vinent i la següent, un total de quatre sessions informatives per parlar de la nova convocatòria d’ajut Leader 2016 per a la creació, ampliació o millora de negocis en municipis rurals. Les trobades són promogudes per ADRI-NOC. Un total de 39 municipis de l’Alt Empordà es poden beneficiar d’aquestes ajudes.

La primera d’aquestes trobades es farà dimarts vinent, 12 de gener, a la sala Garbí del centre cívic de Navata. La segona, l’endemà, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Capmany. La tercera, el dijous 14, a la biblioteca municipal del centre cívic El Teatret de Ventalló. La darrera reunió està programada pel dimarts 19 de gener, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Darnius. Totes les sessions es faran a les 19 hores.

L’objectiu principal dels ajuts Leader és fomentar la diversificació de les economies rurals i incentivar el teixit econòmic d’aquestes zones. Aquests ajuts formen part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i estan cofinançats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. Els ajuts Leader estan adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general i permeten obtenir fins subvencions a fons perdut d’inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis.

Aquests ajuts són gestionats per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya, que és una entitat sense ànim de lucre que compta amb la representació dels principals agents públics i privats del territori (el Consell Comarcal de l’Alt Empordà n’és un dels socis). ADRI-NOC és un dels 13 Grups d’Acció Local (GAL) existents a Catalunya. Aquest ens té com a objectiu principal promoure el desenvolupament sostenible dels municipis rurals en els quals actua i impulsar projectes empresarials o professionals que tinguin com a base la qualitat i una gestió responsable, així com la de generar oportunitats de futur per a les persones del territori per tal d’aconseguir un nivell de desenvolupament econòmic, d’ocupació i benestar sostenible.

Els 39 municipis que integren la zona Leader de l’Alt Empordà són els següents: Agullana, Albanyà, Bàscara, Biure, Boadella i les Escaules, Borrassà, Cabanelles, Cantallops, Capmany, Cistella, Darnius, Espolla, Garrigàs, Garriguella, Lladó, Maçanet de Cabrenys, Masarac, Mollet de Peralada, Navata, Ordis, Palau de Santa Eulàlia, Palau-saverdera, Pau, Pontós, Rabós, Riumors, Sant Climent Sescebes, Sant Llorenç de la Muga, Sant Miquel de Fluvià, Siurana, Terrades, Torroella de Fluvià, la Vajol, Ventalló, Vilajuïga, Vilamacolum, Vilamaniscle, Vilanant i Vilaür.