4 agents de la Policia Local de Roses són positius confirmats de coronavirus, i 6 són dubtosos

Coronavirus a la Policia Local de Roses

4 agents de la Policia Local de Roses han donat positiu de coronavirus i 6 més són dubtosos, minvant el 25% d'efectius de tota la plantilla del cos de seguretat municipal

L’Ajuntament de Roses està fent les gestions necessàries per tal de poder practicar el més aviat possible els tests de diagnòstic PCR, de major fiabilitat, els quals permetran establir el nombre exacte de contagis

La feina de la policia durant la situació d’emergència a causa de la crisi sanitària pel coronavirus és de risc: Un fet que s’ha donat amb tota la seva cruesa al  cos de la Policia Local de Roses, ja que tot i que no hi havia cap agent que presentés els símptomes de la Covid-19, el tests de coronavirus que se ha practicat avui a tota la plantilla ha donat com a resultat 4 agents positius confirmats i 6 dubtosos.

A tots sis se’ls ha donat l’ordre d’aïllar-se a casa seva fins que se’ls pugui fer una altra prova concloent, la PCR, que certificarà, o no, el resultats dels tests ràpids.

L’Ajuntament de Roses està fent les gestions necessàries amb el Departament de Sanitat a través del CAP de la Vila, així com amb la mútua sanitària del cos, per tal de poder practicar el més aviat possible els tests de diagnòstic PCR, de major fiabilitat, els quals permetran establir el nombre exacte de contagis.

Actualment, la Policia Local de Roses té 40 agents en actiu, i amb la baixa actual d’aquest 10 policies, el cos de seguretat municipal perd un 25% de la seva plantilla, la qual cosa “és una molt mala notícia, primer per la salut dels nostres policies, evidentment, i després perquè ara hem de reorganitzar tota la logística en quant a que haurem de reduir els torns i fer exclusivament les accions i activitats més essencials”, ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Plana.

Ja no es faran les felicitacions d’aniversari dels infants

Davant aquesta situació i l’aïllament preventiu necessari dels agents que han donat resultat positiu o dubtós, els serveis que presta la Policia Local es readapten des d’avui i deixaran de prestar-se alguns serveis no essencials, com ara les felicitacions d’aniversari que es feien a les famílies amb nens i nenes que celebren anys durant aquests dies de confinament. Els serveis essencials, és a dir, aquells que afecten a tasques i operatius de prevenció i seguretat, es continuaran prestant amb normalitat.

Cap agent diagnosticat amb coronavirus presentava simptomatologia

Cal destacar que cap agent de la Policia Local de Roses diagnosticat amb coronavirus presentava símptomes de patir aquesta malaltia vírica. En canvi, sí que un dels policies els presentava i quan tothom en el cos policia donava per segur que donaria positiu, ha donat negatiu.

Els policies que han donat negatiu continuaran realitzant la seva tasca reforçant, encara  més, les mesures de protecció establertes i extremant-se també les desinfeccions que ja s’apliquen a les dependències policials.

Per últim, el cos de la Policia Local de Roses vol agrair molt sincerament les mostres de carino rebudes per part de la població al llarg de les darreres setmanes i desitjant, així mateix, la ràpida recuperació dels seus companys.