410 alumnes inauguren la nova escola Montserrat Vayreda de Roses deixant enrere 12 anys de barracons

Escola Montserrat Vayreda de Roses

Moment en que els alumnes més petits entraven per primer cop a la nova escola Montserrat Vayreda, i diferents aules del nou centre educatiu

El primer dia de classe a la nova escola Montserrat Vayreda de Roses ha estat “un dia sense llibres”, ja que s’ha destinat a que els alumnes coneguessin totes les instal·lacions del “magnífic” centre educatiu

Escola Montserrat Vayreda de Roses
Moment en que els alumnes més petits entraven per primer cop a la nova escola Montserrat Vayreda, i diferents aules del nou centre educatiu

Emocions, moltes emocions les que s’han viscut aquest matí en el primer dia de curs a la nova escola Montserrat Vayreda. Si sempre és emocionant el primer dia de classe. Emocinant per a tothom, pels alumnes perquè es troben amb els amics, pels pares i mares perquè comencen els seus fills comencen un nou curs, pels professorat perquè es retroben amb els seus companys i enceten un nou any amb objectius que complir, si a sobre s’afegeix que són ells els que inauguren la tant anhelada escola Montserrat Vayreda, els sentiments s’han multiplicat.

“Per fi, ja era hora, després de 12 anys esperant una nova escola és l’expressió que et surt. Estem molt contents, però tot el que hem viscut i patit encara hi és perquè està massa recent, però ja era hora”, han estat les primeres paraules de la directora de l’escola, Montse Testart, en inaugurar-se el centre.

Dotze anys d’espera, de lluita, de reivindicacions per aconseguir aquesta nova escola, que “per fi és una realitat i per això avui és un dia d’emocions grans”, ha assenyalat la presidenta de l’AMPA, Rosa Gotanegra, la qual ha remarcat que “és una escola molt ben pensada, mot ben feta, gran i magnífica, més del que esperàvem, que després de tants anys de reclamar una de nova si ens haguessin donat una de més petita també ens hauria agradat”.

La professora de P3, Mª Àngels Ayats, també ha manifestat que “tinc un piló d’emocions a sobre, perquè sóc a la Montserrat Vayreda des del principi, i estic molt contenta, molt feliç i molt il·lusionada, com tots els professors, amb aquest nou edifici”, i reiterant les paraules de Gotanegra ha assenyalat que “és una escola preciosa amb uns espais molts grans”.

I els principals destinataris d’aquesta escola, els 410 alumnes des de P3 fins a 6è de Primària també estant encantats amb les noves instal·lacions, “és molt grossa i ens ha agradat molt”, ha dit la Duna Pagès, estudiant de sisè. “Sí, és molt gran, jo esperava un cosa molt bona, però això és mes del jo que pensava”, ha afirmat la Neus Barroso, companya de classe de la Duna. Totes dues van coincidir que estudiar ho faran igual que abans perquè “els professors són els mateixos, però amb unes aules molt més grans”.

Dia sense llibres

L’entrada a la nova escola s’ha fet per dues entrades, els estudiants de P3, 1er, 2on i 3er ho han fet per la porta de dalt i els de 4art, 5è i 6è per la de sota. Després la directora Montse Testart ha reunit per cursos a tots els alumnes al gran pati central per explicar-les que “ aquest primer dia de classe és un dia sense llibres, perquè l’hem destinat a que tots els estudiant, dividits per cursos, coneguin i explorin totes les instal·lacions”.

Escola encara per acabar

L’escola Montserrat Vayreda, tot inaugurar-se avui “encara hi ha coses que s’han d’acabar de muntar, com una aula d’idiomes, les pissarres digitals i d’altres estris, però es farà sobre la marxa, i calculem que a finals d’aquest mes estarà totalment acabada i operativa”, ha significat Testart.

Visita pels pares i mares al Montserrat Vayreda per conèixer les instal·lacions

La direcció del nou centre educatiu ha programant dues visites per als pares i mares dels alumnes. Dues visites guiades per conèixer les instal·lacions de 3.300 m2 construïdes  en 2 nivells al voltant d’un gran pati central, i que han comptat amb un pressupost de 4,1 MEUR.

Les visites es portaran a terme demà dimecres i passat demà, dijous, a les 15 hores.