Uns 42 regatistes participen durant aquests dies a Roses en la 3ª prova del campionat d’Espanya de Funboard

Pla d'Usos de Temporada
Un windsurfista navegant per la badia de Roses / Foto: arxiu

Una prova d’aquest campionat de Windsurf que a diferencia dels darrers anys no se celebra a la platja de Santa Margarida, sinó a la platja Nova de Roses, tot just on hi ha el monument al Pescador

Campionat d’Espanya de Funboard
Un dels participants dirigint-se al camp de regates del campioonat d’Espanya de Funboard que se celebra a Roses

Roses és un indret de la Costa Brava immillorable per navegar en qualsevol època de l’any. Una característica, que coneixen els aficionats i professionals del món de la Vela, i que fa “que les diferents federacions i la classe de Funboard de Windsurf ens hagin demanat que el GEN Roses organitzi una altra prova del campionat d’Espanya”, ha afirmat el director esportiu del Grup d’Esports Nàutics, David Miralta.

Així, des d’ahir fins el proper diumenge s’està celebrant a la badia de Roses la tercera prova del campionat d’Espanya de Windsurf-Funboard, després de les que es van disputar a Almeria i Múrcia.

Una prova que a diferencia dels darrers anys no se celebra a la platja de Santa Margarida, sinó a la platja Nova, tot just on està ubicat el monument al Pescador. “Sempre tenim el debat tècnic sobre quina platja, la de la Perola on està el GEN, la de Santa Margarita o aquesta, la platja Nova, és la millor, però el que està clar es que quan més a prop de la bocana ens en anem, amb el vent de cares dificulta més la sortida però en canvi el vent és més franc, al contrari que a la Perola, on tenim pitjor vent, però millors onades”, va explicar Miralta, remarcant que “a nivell de club és un gran esforç moure tota la infraestructura només mig quilòmetre, però els regatistes ho agraeixen, i enguany som aquí perquè després de parlar amb en Marc Parés i David Batlle com a regatistes locals i els va agradar fer-ho a la platja Nova perquè poden sortir, tant si hi ha vent de nord com vent de mar, sense dificultat”.  

I precisament Marc Paré i David Batlle són dos dels regatistes favorits a aconseguir la victòria, sobretot, després del seu paper a la prova de Múrcia. Tot i que en el cas de Paré, que no va participar a la prova d’Almeria, ja que el seu objectiu és el campionat del món de Windsurf en la modalitat d’Onades en categoria professional, competeix a Roses “amb l’objectiu de guanyar, evidentment, però aquestes proves del campionat d’Espanya com d’altres que es fan per arreu l’estat espanyol les prenc com a mena d’entrenament, però al ser una persona competitiva quan surto a l’aigua no hi ha entrenament que valgui, vaig a guanyar si o si”, va manifestar el campió rosinc.
Uns ‘entrenaments’, però, que ja se li acaben, ja que la setmana vinent se’n va cap a Canàries on començarà a competir fins la resta de l’any.

Cal assenyalar que en aquesta prova del campionat d’Espanya de Windsurf-Funboard a Roses s’han donat cita 42 regatistes d’arreu de l’Estat, una xifra considerada un èxit, ja que “normalment en altres proves del litoral espanyol no s’arriba a la quarantena”, va assenyalar Miralta.