42 rosincs i rosinques van trobar feina al 2014 gràcies a l’Ajuntament de Roses

Workshop de Roses
Workshop de Roses de 2014 / Foto: arxiu

Roses va realitzar 83 serveis personalitzats per a la recerca laboral durant 2014, 42 dels quals van trobar feina

Workshop a Roses
Workshop (entrevistes de treball) realitzat a Roses al mes de maig de 2014 / Foto: arxiu

L’Ajuntament de Roses, a través del Servei de Suport a l’Orientació encarregat de l’assessorament personalitzat per a la recerca de feina de les persones desocupades del municipi, ha tancat l’any 2014 amb 143 persones ateses. D’aquestes, 83 han realitzat un procés d’orientació personalitzat i 42 d’elles han trobat feina durant el 2014.

Durant aquest 2015, el consistori continua oferint els serveis d’orientació personalitzada, de formació en oficis (que enguany incorpora com a novetat el curs d’auxiliar de cuina de 180 hores que s’iniciarà el proper 18 de març), de pràctiques en empreses i els tallers específics.

El servei d’orientació personalitzada ofereix als seus usuaris un suport en la recerca de feina, potenciant mitjançant l’entrevista individualitzada les competències en recerca i accés a les ofertes de treball, la formació i els recursos per buscar feina (CV, carta de presentació…).

Pel que fa a la formació en oficis, el servei ofereix l’opció de formar-se en oficis amb una major demanda a Roses amb l’objectiu de facilitar la inserció de les persones orientades. Enguany s’ofereix un curs d’auxiliar de cuina de 180 hores del 18 de març al 28 de maig a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà (Figueres), que tindrà lloc en horari de tardes.

Les pràctiques en empreses tenen per objectiu l’aprofitament i posada en pràctica dels coneixements obtinguts en la formació en oficis i consisteixen en les pràctiques en empreses del sector per a promoure l’adquisició d’experiència i la inserció en el mercat laboral.

Per últim, el servei ofereix també tallers específics per facilitar la recerca de feina: taller d’assertivitat en la recerca de feina (10 de març de 2015); taller de tècniques de recerca de feina a les xarxes socials (14 d’abril de 2015); taller d’imatge professional (12 de maig de 2015).

Les persones interessades poden dirigir-se a l’àrea de Promoció Econòmica i Fires de l’Ajuntament de Roses situada al carrer Madrid núm 1 de Roses, o bé per telèfon al 972 152 521. Aquest servei està subvencionat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i pel Fons Social Europeu.

Altres serveis

L’Ajuntament de Roses disposa també d’altres serveis per facilitar la inserció laboral dels habitants de la població. Un d’ells és el Servei de difusió d’ofertes de treball, a través del qual s’ofereix la possibilitat que les empreses cobreixin els llocs de treball vacants amb persones del municipi fent difusió de les ofertes en diversos taulells d’anuncis de la corporació: Ajuntament, Biblioteca, Poliesportiu, Car-jove i també a la web www.roses.cat/ofertestreball. Així mateix a l’àrea de Promoció Econòmica disposa d’un taulell amb ofertes de feina de la comarca publicades en portals especialitzats, borses de treball d’altres entitats i/o premsa.

 

Per últim, el Club de la Feina és un espai autònom on es posa a disposició de les persones usuàries les eines necessàries per dur a terme una recerca de feina activa (ordinadors per actualitzar el CV o bé enviar-lo a ofertes; informació d’ofertes de feina, de cursos…) i compta amb el suport d’una orientadora laboral. Aquest servei està ubicat al Car-jove de Roses, a la Gran Via Pau Casals 39-45 i resta obert els dijous al matí de 9 a 12 hores.