461 persones van participar a la 2ª Caminada contra la Violència de Gènere a Roses

2ª Caminada contra la Violència de Gènere a Roses

Moment en que les més de 460 persones comencen a caminar pel passeig marítim de Roses contra la violència de gènere

Una xifra de participants que van fer possible destinar 2.300 € a la Fundació SER-GI de Girona, entitat que ajuda a les dones que han estat víctimes de violència de gènere

2ª Caminada contra la Violència de Gènere a Roses
Moment en que les més de 460 persones comencen a caminar pel passeig marítim de Roses contra la violència de gènere

El passat diumenge, 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, Roses va celebrar la 2ª Caminada contra la Violència de Gènere per donar visibilitat i conscienciar a la població sobre aquesta xacra social que té com a conseqüència que 1 de cada 3 dones pateix abusos i violència, algunes fins a la mort, al llarg de la seva vida.
Una segona Caminada contra la Violència de Gènere que, a l’igual que la primera, va estar organitzada per la joves estudiant de 18 anys, Lídia Marés, amb la col·laboració de de diferents entitats i l’Ajuntament de Roses, amb l’objectiu de recaptar fons per a la Fundació SER.GI, entitat gironina que ajuda a les dones que han patit violència proporcionant-les un habitatge per tal de poder refer la seva vida.

I les 461 persones que van participar van fer possible que es recaptés un total de 2.301 €, que la pròpia Lídia els va entrega als representants de SER.GI, els qual van ser-hi presents mitjançant un petita carpa per oferir informació sobre la tasca que desenvolupa aquesta fundació.

Una quantitat de persones i de diners pels quals Lídia Marés va manifestar sentir-se “contenta per la gent que ha vingut i que s’ha implicat per donar visibilitat a aquesta xacra social, ja que hem superat la xifra de l’any passat” afegint que “el fet que s’hagi mobilitzat tanta gent és un indicador que la violència que pateix la dona un dia sí i una altre també és un problema que realment importa”.

Van ser gairebé 500 persones que podrien haver estat molt més “si no hagués coincidit amb un cap de setmana en el que s’han programat altres actes benèfics i solidaris”, va apuntar l’organitzadora

Lídia Marés va impulsar l’organització d’aquesta caminada després de realitzar el seu treball de recerca sobre la violència de gènere. Un treball d’investigació en el que es va implicar molt i del que va treure la conclusió que “qualificar la violència de gènere com un ‘assumpte de dones’ és part del problema, perquè és l’excusa perfecte per a que l’home no li doni, no li dediqui la suficient atenció ni els mitjans necessaris per acabar amb aquesta xacra social”.

Cal assenyalar que tots els participants, amb el donatiu de 5€ van ser obsequiats amb una motxilla i un petit esmorzar que van degustar en acabar la caminada.

Tant abans de realitzar la Caminada com després d’acabar-la el rosinc Dona es va encarregar de dinamitzar l’esdeveniment amb una mica de música per a que els participants fessin una mica d’escalfament abans i d’estiraments després.

Després d’entrega els diners a la Fundació SER.GI i que parlessin les autoritats i fer un sorteig on es van repartir nombrosos premis entre els assistents, Lídia Marés va dedicar unes paraules d’agraïment a totes les persones i entitats que van fer possible la celebració d’aquesta Caminada contra la Violència de Gènere.

Una caminada que l’any vinent, si desgraciadament la situació és la que hi ha actualment, viurà una tercera edició.