5 mocions es van debatre al ple ordinari de Roses i cap es va rebutjar

Ple de l'Ajuntament de Roses
Ple ordinari del mes de maig de l'Ajuntament de Roses

5 mocions que van fer allargar el ple ordinari fins passada la mitjanit, quan ja era dimarts

Ple de l'Ajuntament de Roses
Ple ordinari del mes de maig de l’Ajuntament de Roses

Reclamar a l’estat espanyol que modifiqui els límits de la despesa imposat pel Ministeri d’Hisenda va ser la primera moció, presentada per Convergència, per tal que Ajuntaments com el de Roses, que té la seva comptabilitat al dia pugui disposar del seu romanent per fer inversions i crear ocupació.

Una proposta, aquesta primera, que va ser aprovada per tots els grups menys pel PP i C’s.

La segona moció va anar a càrrec d’ERC, i que feia referència a crear places de pàrquing per embarassades en l’últim trimestre de gestació i pares amb nadons fins a 18 mesos. Aquí hi va haver unanimitat.

La tercera moció, presentada també per Convergència, donava suport per una comarca amb aigües netes i saludables. És a dir, sense excés de purins.

No es va aprovar. Tampoc rebutjar. Va quedar sobre la taula perquè tots els grups estaven d’acord menys en que se suspengui la tramitació i llicència de totes les granges mentre es redacta el Pla Director Urbanístic de les explotacions ramaderes. Es debatrà en el proper ple.

La quarta proposta presentada per Unió feia referència a incorporar clàusules socials en la contractació pública de l’Ajuntament de Roses. També va tirar endavant gràcies als 9 vots a favor de l’oposició (ERC, PSC, PP, C’s i Unió).

I la quinta moció, presentada per ERC, parlava, segons l’enunciat d’impulsar i fomentar el consum de l’energia verda, però que en el fons de la questió es tractava de canviar la companyia actual subministradora d’energia, ja que Roses des del 2013 sí que impulsa i fomenta el consum d’energies renovables al formar part del Pacte d’Alcaldes que té com a principal objectiu reduir en més d’un 20% les emissions de CO2 del municipi per l’any 2020, mitjançant la implementació d’un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible.

I el canvi de companyia subministradora d’energia expressada pels republicans ve motivat perquè volen una que produeixi energia de fonts 100 % renovables i, segons ells, ara no és el cas. I es va aprovar aquest canvi amb els vots 6 vots a favor d’ERC, PSC i UMC, els 5 en contra de CDC i les 5 abstencions de PP, Gent del Poble i Ciutadans.
Ara només cal esperar que acabi el contracte amb l’actual, Fecs-Endesa, i obrir un concurs.