Unes 600 persones gaudeixen del 6è Correbars Rosink amb molt de respecte

Correbars Rosink
Els participants del Correbars Rosink a la Rambla Riera Ginjolers per fer la tercera parada de la ruta al restaurant Ci

Amb un ambient festiu i sobretot de respecte, amb i per tothom, es va celebrar ahir la sisena edició el Correbars Rosink

Correbars Rosink
Els participants del Correbars Rosink a la Rambla Riera Ginjolers per fer la tercera parada de la ruta al restaurant Ci

Més de 600 joves, i no tant joves, entre participants, la xaranga i la Colla Castellera de Figueres van participar en la 6ª edició del Correbars Rosink. Un activitat impulsada per l’associació Joventut Rosinka per donar una alternativa d’oci a Roses, “que bona falta li fa” es va sentir entre els participants.

Un Correbars que es va iniciar al moll pesquer, on va ser citats tots el participants per donar-les els tiquets i les samarretes de l’acte. En allà, la nova presidenta de l’entitat, Mª del Mar Cortés, escollida per unanimitat en la darrera assemblea de Joventut Rosinka en substitució del fundador i fins ara president, Adrià Giner, va dirigir unes paraules als assistents.

Cortés va remarcar en tot moment la paraula “respecte”, en assenyalar, després d’agrair tot el que va fer l’anterior Junta de l’associació per l’oci del joves, que tothom durant la  celebració del Correbars “heu de mostrar respecte pels voluntaris que estan organitzant el Correbars, respecte per la gent que trobeu pel carrer, respecte per la gent dels bars que us estan servint les cerveses, respecte pel poble, ja que els gots que són de plàstic i per tant llenceu-los a les papereres, respecte amb i entre vosaltres. Així que gaudiu de la festa però, sobretot… Respecte!!”.

I amb respecte, els joves de 20, 30, 40 i 50 anys (perquè la joventut es porta al cor) van prendre la primera cervesa al bar dels Pescadors, per seguir posteriorment una ruta pel Ca Català, el Ci, el Vermut, l’Extremeño, la Blanca, el Dolmen, la Cerdanya i Ca la Sogra.

Després d’aquest darrer bar es va fer una pausa per anar a sopar una arrossada elaborada pels germans Xavi i Edu Pozas a l’envelat de la plaça Frederic Rahola, “i pel qual volem agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Roses per cedir-nos l’espai”, va dir la Mª del Mar.
I un cop acabat el sopar tots els participants es van dirigir a l’Àncora a fer l’última cervesa.

El Correbars Rosink, recordem, és una iniciativa que va néixer com una alternativa d’oci a la Vila de Roses, i que consisteix en fer un volt per alguns bars i restaurants de Roses per prendre una canya de cervesa mentre es peta la xerrada, es balla al son de la música de la xaranga contractada per a l’ocasió, o es gaudeix, en aquest cas, amb els castells realitzats pel castellers de Figueres.
Enguany per participar els assistents han hagut de pagar 20 euros “que els dóna dret a la consumició en 10 establiments, a la samarreta del Correbars, al sopar que l’envelat i, en definitiva, a gaudir i passar-ho bé amb gent de Roses, la comarca de l’Alt Empordà i la demarcació de Girona, que venen fins aquí per participar-hi”, va afirmar Mª del Mar Cortés, que davant les crítiques que puguin sorgir per l’organització d’aquesta activitat degut al consum de cervesa, va apuntar que “la finalitat no és el consumir una canya, sinó celebrar un esdeveniment amb la participació de joves d’arreu per passar-s’ho bé”.

I bé que s’ho van passar el joves de 20, 30, 40 i 50 anys perquè… La joventut es porta al cor!!.