720.000€ ??

Ciutadella de Roses
Vista zenital de la Ciutadella de Roses / Arxiu

Sí. Aquest és el cost del projecte aprovat per urgència en el darrer ple del mes d’agost i que pretén, segons la justificació tècnica: «poder il·luminar perimetralment el recinte emmurallat de la Ciutadella, il·luminant les façanes exteriors i estructures interiors dels diferents elements de la fortificació, amb l’objectiu que durant les hores nocturnes es pugui disposar d’una visió molt clara de la magnitud d’aquest monument, vist des de l’exterior. I donat que el recinte exterior emmurallat és un espai molt habitual de passeig pels vilatans i visitants de Roses, aquesta il·luminació farà que el passeig sigui més agradable i donarà peu al fet que es donin compte de la magnitud i vellesa de la nostra Ciutadella». I segons la justificació de l’equip de govern, es fa també per un tema de seguretat (?)

A la memòria del projecte es diu que en general l’actual estat de les lluminàries és correcte, llevat del tram del «revellí de la Mare de Déu de la Soledat i contraguàrdia de Sant Andreu», que és precari.

La primera pregunta que em ve al cap, és: Ara toca fer aquesta despesa amb urgència?

Sens dubte és un bon projecte i segurament necessari i complirà amb escreix els objectius «estètics» pretesos. Pel que fa als objectius de la seguretat envers les persones, potser el que cal és reforçar les lluminàries dels carrers o avingudes que envolten la Ciutadella, com es fa arreu.

En aquests moments hi ha altres prioritats i no només socioeconòmiques sinó també d’infraestructura a tot el poble, molt necessària a carrers i places de la nostra vila, tant al nucli urbà com a «urbanitzacions». Cert és que aquests indrets no són de façana marítima ni de primera línia, però segurament són més freqüentats durant tot l’any per vilatans i també per visitants; són llocs de trobada de veïns, d’anar i tornar de la feina, a l’escola,a la compra, llocs per on volem fer passejades agradables i segures i on fa temps que no s’actua.

Paradoxalment , per posar un exemple, tenim  la plaça de l’Alegria , del Mas Mates, a pocs metres de la Ciutadella,  on recentment alguns  veïns  recordaven exactament això que es pretén per a les muralles: estètica i seguretat . I recordaven també el compromís adquirit en campanya electoral per a la seva remodelació. Aquí sí que hi ha urgència, però queda clar que les prioritats d’aquest equip de govern són unes altres.

Josep Maria Martínez
Regidor del PSC Roses