8.713 abonats de Roses es queden sense llum a causa, tot sembla indicar, de la forta tramuntana

En total, segons Protecció Civil, els talls de llum va afectar a 9.527 abonats de Roses, Vilajuïga i Pedret i Marzà durant la tarda i nit d’ahir dimecres

Talls de llum a Roses
Les línies elèctriques van patir forts cops de vent que van provocar diferents talls de llum / Foto: iElektro

La forta tramuntana que va bufar ahir dimecres, sembla, en principi, segons va informar Endesa a ViladeRoses, ser la causant dels diferents talls de llum que es van produir durant la tarda i part de la nit, ja que els dispositius intel·ligents instal·lats a les torres elèctriques fan desconnectar, per seguretat, el subministrament en notar una agressió degut als forts cops de vent.
El primer va tenir lloc passades les 6 de la tarda, un segon mitja hora després i un tercer sobre les 21:30 hores, però segons veïns de Roses, depenen del seu lloc de residència, es van produir fins a un total de 6 talls de llum, com és el cas de la urbanització de Mas Boscà.

Segons Protecció Civil, 8.713 abonats de Roses van resultar afectats per aquests talls de llum, que en alguns casos es va restablir en un període relativament curt, però en altres llocs de la Vila no va ser fins aproximadament les 10 de la nit quan es va restablir el subministrament. En aquest cas van resultar afectats, segons dades de Protecció Civil, 1.666 abonats.
Uns talls de llum que no va patir exclusivament Roses, ja que a Vilajuiga van resultar afectats 679 abonats i a Pedret i Marzà 135. En totes dues poblacions el restabliment del subministrament elèctric es va produir sobre les 21:30 hores.

Endesa té previst, quan el temps ho permeti, estudiar si el vent va ser la veritable causa del talls de llum, ja que altres vegades la tramuntana ha bufat igual o més fort i no es va produir els problemes que va patir la línia elèctrica ahir.