8 ciclistes de Roses han pres aquest matí la sortida de la Transpyr

Transpyr Coast to Coast 2021
Sortida aquest matí de la Transpyr Coast to Coast 2021

La Transpyr Coast to Coast més esperada dels últims 12 anys s’ha inicat avui amb una nova ruta en territori d’autèntic ciclisme, on centenars de ciclistes de tot el món han estrenat un recorregut inèdit de nord a sud i d’oest a est

Aquest matí s’ha donat la sortida de  Transpyr Coast to Coast amb un recorregut innovador, ja que és fa a la inversa que en totes les edicons anteriors, és a dir, els participants han sortit  a tocar el Cantàbric, amb l’objectiu d’arribar al Mediterrani d’aquí a 8 dies, amb l’arribada final a la  Vila Roses.

Transpyr Coast to Coast 2021
Els 8 ciclistes de Roses han pres aquest matí la sortida de la Transpyr

I entre els participants de l’edició més innovadora de la Transpyr han pres la sortida 8 ciclistes de Roses, Xavi Serrano, Àlex Mínguez, Juan Manuel Fernàndez, Agustí Ribera i Iván Expósito, com a representants del Club Ciclista Roses, a més de Paco Abarca, Juan Flores, Rabe Daki i Xavi Cusí.

L’itinerari de la  Transpyr Coast to Coast 2021 proposa l’experiència única de creuar els Pirineus de costa a costa en set etapes per paisatges extraordinaris que canvien a mesura que es va avançant, en una ruta innovadora en la història de la travessia dels Pirineus. Així, a més de les rutes clàssiques del nord i del sud, està edició de Transpyr Coast to Coast proposa una combinació que comença al Pirineu Atlàntic i que creua la serralada per la zona de Haute Bigorre per a entrar a la vessant sud per la Vall d’Aran, i continuar pels Pirineus catalans fins a Roses, que es convertirà, enguany, en el destí somiat dels ciclistes vinguts de més de 20 països diferents.

Un recorregut itinerari que s’ha iniciat en la costa basca francesa, en Saint-Jean-de-Llum i contínua per la zona de Saint-Jean-Pied-de-Port i Oloron-Sainte-Marie, en el Haute Béarn per a donar pas a Bagnères de Bigorre en la zona de Tourmalet i Pic du Midi. El port del Portillón representa el pas de la vessant nord a la vessant sud amb l’arribada a Vielha.

D’allí cap a la Seu d’Urgell i el Pirineu de Girona amb Camprodon i Roses. En total 20.000 metres de desnivell a superar en 700 quilòmetres de btt o 1000 quilòmetres per la carretera. Una missió única que ja ha estat nominada diversos anys com una de les millors carreres per etapes de mtb del món.

A més del canvi d’itinerari, es tracta sens dubte d’una edició marcada pels efectes de la pandèmia. L’any 2020 es va haver d’ajornar com tantes uns altres carreres i  enguany es podrà dur a terme quatre dies després que a França permetin de nou la realització d’esdeveniments esportius. Durant la carrera se seguiran totes les mesures de control, incloent tres controls d’antígens o sortides en petits grups. L’innovador format de trams cronometrats i trams d’enllaç a més de permetre combinar la competició i el plaer del paisatge, ajuda a separar el grup i evitar les aglomeracions.

Per a limitar l’aforament ciclista, ja fa setmanes que l’organització va tancar les inscripcions tant de la modalitat de MTB com en la de Backroads que reunirà 70 ciclistes de carretera gaudint d’una combinació única de ports mítics del Tour, carreteres desconegudes i zones solitàries