87 nedadors participen a la XXVIII Travessia Local de Natació de Roses

62 homes i 25 dones prenen part en una de les activitats amb més tradició de la festa major de Roses, la Travessia de Natació Trofeu Enric Badosa

XXVIII Travessia Local de Natació de Roses
Moment de la sortida de la XXVIII Travessia Local de Natació de la Festa Major de Roses

La participació a la XXVIII Travessia Local de Natació Trofeu Enric Badosa de la festa major de Roses ha minvat un xic aquest any respecte a l’edició de 2012. De 111 nedadors s’ha passat a 87. Però la tradició continua intacta ja que són 23 els anys que aquesta cursa aquàtica es ve celebrant al voltant dels espigons de la Riera Ginjolers.

Vuitanta-set nedadors que van rebre una medalla com  a record de la seva participació a la prova i dels quals, gairebé la meitat, van ser obsequiats amb un trofeu alhora que pujaven al podi.

L’organització, l’Ajuntament de Roses, va repartir els premis de la Travessia Local de Natatació d’acord amb les següents categories: Aleví, Infantil, Júnior, Absolut, Màster, Sènior i Veterans. Els tres primers de cadascuna va rebre  una copa i entrades a l’Aqua Brava en recompensa pels seu esforç.

A la categoria Aleví els guanyadors van ser Zakaria Aatani en nois i Martina Costa en noies. Aatani, que va quedar segon l’any passat, ha vist recompensat enguany el seu esforç amb la victòria.
A la Infantil Masculí va repetir el vencedor de l’any passat, Jaume Cusí, i en noies la victòria va correspondre a Martina Costa.

I Joan Victòria va arribar primer a meta a la categoria Júnior, sent la Berta Gelabert la guanyadora en noies.

En la categoria Absoluta els guanyadors van ser Jaume Francesch en nois, i Irma García en noies.

XXVIII Travessia Local de Natació de RosesI a la categoria Màster Masculí repeteixen triomf els guanyadors de l’edició del 2012,  Jorge Pérez en Masculí i Michaela Bubleova en Femení.

I ja en Sènior, els guanyadors han estat Stefano Romani en Masculí i Fina Puigdomènech. La Fina enguany ha aconseguit el triomf després que l’any passat quedés en segona posició.

A la categoria de Veterans la victòria ha estat per Carles Victòria en Masculí, que a més s’ha emportat com el participant més veterà de la prova, i Anna Mª Aldama en Femení.

Els premis han estat lliurats per l’alcaldessa, Montse Mindan, les regidores d’Esports, Anna Jorquera, i d’Ensenyament, Sílvia Useros, i el regidor i portaveu de Gent del Poble-AM, Francesc Giner.

I Domènech Cusí, com ja fa més de 20 anys l’ha correspós l’honor de donar el premi al participant més jove de la Travessia Local de Natació, el petit Biel Martín.

I el jove Dídac Fàbregas ha estat l’encarregat de lliurar el Trofeu Enric Badosa a Jorge Pérez, guanyador absolut de la Travessia.