Es lliura el distintiu de Bandera Blava a 25 ports esportius, entre d’ells el de Roses, i a 89 platges de tota Catalunya

Lliurament del distintiu de Bandera Blava

Foto de família del conseller Santi Vila amb representants dels municipis distingit amb Bandera Blava

El conseller Santi Vila lliura les Banderes Blaves a 114 platges i ports catalans en un acte al Port de Platja d’Aro (Baix Empordà) 

Lliurament del distintiu de Bandera Blava
Foto de família del conseller Santi Vila amb representants dels municipis distingits amb Bandera Blava

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), José Ramón Sánchez Moro, han reconegut avui la tasca feta pels municipis catalans en el foment i la consolidació del turisme i han guardonat a diverses localitats costaneres amb el distintiu de qualitat de la Bandera Blava. En aquesta edició s’han premiat 89 platges (el mateix número que l’any passat) i 25 ports esportius (un més que al 2014). En l’acte també han participat el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Jordi Agustí, el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, el president de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, Tomàs Gallart, i l’alcalde de Platja d’Aro, Joan Giraut, entre d’altres autoritats.

El distintiu Banderes Blaves l’atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d’Educació Ambiental), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol. Aquest guardó, reconegut a nivell internacional, valora i premia la gestió ambiental i la seguretat,  les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental, així mateix exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

L’obtenció d’aquesta qualificació és la conseqüència de les mesures de gestió i equipament a les zones de bany i les millores en els sistemes de sanejament implantats en els municipis costaners. Cal destacar que durant l’estiu de 2014, el 91% de les platges catalanes van obtenir, de mitjana, una qualitat excel·lent, segons les analítiques efectuades per l’Agència Catalana de l’Aigua. A més, l’adopció d’actituds cíviques continuades, que redueixen l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en origen, també contribueixen a la bona qualitat de les nostres platges.

Ports esportius guardonats

Aquest any els ports catalans han obtingut 25 Banderes Blaves, una més que l’any 2014. Els ports i dàrsenes esportives premiats són:

Girona: CN Llançà, CN Port de la Selva, Port esportiu de Roses, CN L’Escala,  CN Estartit, CN Aiguablava, Port Marina Palamós, CN Port d’Aro i Club de Vela de Blanes.

Barcelona: CN El Balís, Consorci Port Mataró, Marina Badalona, Port Masnou, Port Olímpic de Barcelona, Port Ginesta, CN Garraf, Port d’Aiguadolç i CN Vilanova.

Tarragona: Port Segur-Calafell, Port Torredembarra, CN Salou, CN Cambrils, Port de l’Hospitalet de l’Infant.

Terres de l’Ebre: CN l’Ametlla de Mar i CN Ampolla.

 31 platges de Girona guardonades
Nom de la platja Municipi
Grifeu Llançà
del Port Llançà
Port de la Selva Port de la Selva
Empuriabrava Castelló d’Empúries
Mas Sopes Sant Pere Pescador
Mas Cristià Sant Pere Pescador
Cala Montgó Torroella de Montgrí
Sa Riera Begur
Tamariu Palafrugell
Llafranc Palafrugell
Canadell Palafrugell
La Fosca Palamós
Es Monestrí Sant Antoni de Calonge
Sant Antoni Sant Antoni de Calonge
Torre Valentina Sant Antoni de Calonge
Cala Cristus-ses Torretes Sant Antoni de Calonge
Cala Rovira Castell-Platja d’Aro
Platja d’Aro Castell-Platja d’Aro
Sa Conca Castell-Platja d’Aro
Sant Pol Sant Feliu de Guíxols
Sant Feliu Sant Feliu de Guíxols
La Mar Menuda Tossa de Mar
Gran de Tossa Tossa de Mar
Lloret Lloret de Mar
Fenals Lloret de Mar
Sa Boadella Lloret de Mar
Cala Canyelles Lloret de Mar
Santa Cristina Lloret de Mar
Sant Francesc Blanes
Blanes Blanes
Sabanell Blanes