Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

911 Taller incorpora la calibració ADAS (sistemes avançats d’assistència al conductor) en les seves reparacions

911 Taller
Tècnic calibrant els sistemes ADAS d’un vehicle

911 Taller ha adquirit una màquina per poder fer la calibració ADAS, que s’haurà de fer obligatòriament a tots els vehicles que incorporin aquestes sistemes de seguretat en el moment de fer una reparació

Els sistemes avançats de seguretat en la conducció o també coneguts com a sistemes ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) són radars i càmeres s que s’incorporen als vehicles de fàbrica per a incrementar la seguretat activa dels cotxes, furgonetes o camions.

És a dir, tots els vehicles homologats des del 2022 han de comptar amb aquests ADAS de seguretat, i a partir del pròxim 2024 els hauran d’incloure tots els vehicles nous en venda.

Aquests sistemes contribueixen a facilitar la maniobra d’aparcament, o en accions com el frenat autònom d’emergència per la detecció d’un vianant, alerta de canvi de carril tant per distracció com per perill d’objecte en angle mort, sistemes de detecció de fatiga en la conducció o fins i tot en el reconeixement dels senyals de circulació que hi ha en la via.

Funcions dels sistemes ADAS (Cliqueu la foto per fer-la més gran)

Són sistemes que han d’estar actualitzats per al seu bon funcionament quan sigui necessari. Per tant, quan un vehicles amb el sistema ADAS entra al taller per fer una reparació, per exemple, de canviar un para-xocs, o el parabrises, serà absolutament imprescindible que el taller li faci la calibració dels sistemes avançats d’assistència al conductor.

Si no es fa, i el vehicle té un accident, la companyia d’assegurances farà responsable al taller del sinistre.

Per aquest motiu, i perquè més val prevenir que curar, el 911 Taller ha adquirit una màquina per poder fer la calibració ADAS a tots els vehicles que reparin i que incorporin aquests sistemes de seguretat.

La Direcció General de Trànsit (DGT), ha declarat que si tot el parc automobilístic portés incorporat aquests sistemes, es reduiria considerablement el risc de sinistre en les carreteres.