El 95 % dels vehicles agrícoles (tractors i remolcs) i el 75% dels ciclomotors (49cc) de Roses passen l’ITV

ITV a Roses

Un treballador de l'ITV comprovant el límit de velocitat d'un ciclomotor

Una unitat mòbil de l’ITV va ser ahir a Roses per facilitar la inspecció obligatòria a vehicles lents per a que no s’hagin de desplaçar a l’Estació de Vilamalla

ITV a Roses
Un treballador de l’ITV comprovant el límit de velocitat d’un ciclomotor

L’empresa Preven Control, concessionària que realitza les Inspeccions Tècniques de Vehicles ofereix el servei d’Unitat Mòbil per passar l’ITV als vehicles agrícoles (tractors i remolcs) i ciclomotors (49cc) per a que no hagin de desplaçar a la respectiva Estació per fer la inspecció, que en el cas de l’Alt Empordà és a Vilamalla. Unitats mòbils que es desplacen per la “demarcació de Girona, Osona i per la comarca altempordanesa, on anem a Castelló d’Empúries, Peralada, Garriguella, Masarac i aquí a Roses, entre d’altres poblacions”, ha afirmat Josep Ayala, operari-administratiu de Preven Control.

I ahir, 14 de gener, la unitat mòbil de l’ITV va ser-hi a Roses on va atendre a més de 30 vehicles entre ciclomotors, agrícoles i d’Obres i Serveis. En total van ser 31 els que van demanar cita prèvia, “però sempre inspeccionem més vehicles, ja que sempre atenem aquelles persones que, per qualsevol motiu, no van demanar hora”, ha assegurat Ayala.

I segons l’administratiu “el 95 % dels vehicles agrícoles passen l’ITV, en canvi de 20 ciclomotors tirem enrere uns 4 o 5”, el que significa que al voltant d’un 25 % no passa la inspecció a la primera.
Pel que fa als ciclomotors, les causes que es donen més sovint per les quals els operaris de Preven Control no donin per vàlida la inspecció són, fonamentalment, “sobretot pel limitador de velocitat, que van massa ràpides, però si van al mecànic per posar-li el limitador i tornen cap aquí els hi donem l’ok, a l’igual que si es tracta d’un pneumàtica massa gastat o d’un reflector que li falta a la moto”, va dir Ayala per remarcar que “normalment són incidències petites que es poden solucionar el mateix dia i no haver-se de desplaçar després a Vilamalla”.

L’obligatorietat de la inspecció tècnica periòdica es fixa en funció de l’antiguitat dels vehicles. Així, els tractors i remolcs fins a 8 anys estan exempts, mentre que entre 8 i 16 anys han de revisar-se de forma biennal. A partir dels 16 anys, aquesta inspecció passa a ser anual.
Els ciclomotors, per la seva banda, estan exempts fins als 3 anys, mentre que a partir d’aquest moment han de sotmetre’s a la inspecció cada dos anys.