La revetlla de Sant Joan també es va celebrar en un dels llocs més bonics de la Costa Brava, Roses

Revetlla de Sant Joan a Roses
La Flama del Canigó, la lectura del manifest, el focs artificials i el concert ofert per la Banda del Drac van completar el programa de la revetlla de Sant Joan a Roses

Un any més, l’arribada de la Flama del Canigó, la lectura del seu manifest, la cercavila per encendre la foguera, els focs artificials i una actuació musical al ben mig del passeig marítim van servir per celebrar la revetlla de Sant Joan a Roses

Les tradicions són les tradicions, i la dels darrers anys a Roses és que la revetlla de Sant Joan s’inicia amb l’arribada de la Flama del Canigó amb els seus portadors: els membres de l’Associació Flama dels Països Catalans, els quals van ser rebuts per l’alcalde Josep Maria Martínez i la regidora de Cultura i Festes, Sílvia Ripoll.

A les 22 hores, com estava previst, es va llegir, al monument del Pescador el manifest 2025 de la Flama (a sota). Lectura que va anar a càrrec de Ripoll acompanyada del batlle Martínez i petits integrants de la Colla Gegantera de Roses.

Tot seguit, es va realitzar la típica cercavila amb els musics, gegants i autoritats fins a l’espigó de la Rambla Riera Ginjolers per procedir a l’encesa de la foguera de Sant Joan, que va esdevenir el tret de sortida dels focs artificials, que van donar pas al concert de la revetlla de Sant Joan que, un any més, va anar a càrrec dels incomparables músics de la Banda del Drac, que després d’unes quantes hores de bona música dirigida per a tots els públics va donar per finalitzada la celebració de la revetlla de Sant Joan en un dels llocs més bonics de la Costa Brava, Roses.

Flama del Canigó – 2025
XXXVè MISSATGE DE SANT JOAN

Amigues i Amics, BONA TARDA !

El FOC és la més gran descoberta de la Humanitat i el primer element de civilització, de protecció i de progrés. No ens estranyem doncs que sigui la primera i més antiga tradició on els Humans es reunien en el seu entorn per saludar la vinguda del solstici d’estiu, temps d’abundància i de collites. Després vingueren les Fogueres de Sant Joan. A partir dels anys seixanta, la Flama eterna creada al Castellet dona vida cada any a una foguera al cim del mític Canigó, amb el foc de la qual s’encenen milers de fogueres. La Flama del Canigó s’ha transformat poc a poc en símbol de llibertat, d’unitat i de defensa de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes per ser avui dia Festa Nacional dels Països Catalans.

E1 Vallespirenc Joan TOCABENS en el poema NIT DE SANT JOAN escriu :

“És la més bella nit, quan cada cor inventa poemes
d’infinit, en la calma silent,
quan un poble esquinçat pot reunir els germans
 i sobre una frontera es rebusquen les mans”

La Flama del Canigó és el símbol màgic de les virtuts arrelades a les nostres terres i de la nit la més curta de l’any. Sortiu al carrer a rebre la Flama ! Gaudiu de la vida i de la Festa de Sant Joan, i amb la Flama del Canigó, ambaixadora de tot un Poble, us desitgem bona revetlla que aquesta nit sigui per a tothom una nit d’alegria, de pau i de germanor.

DE SALSES A GUARDAMAR 1 DE FRAGA A MAÓ:
VISCA LA FLAMA DEL CANIGÓ!
VISQUIN LES FOGUERES DE SANT JOAN
VISQUIN ELS PATSOS CATALANS !
VISCA!