El FASTT supera l’equador de l’edició amb més espectacles amb entrades exhaurides

FASTT, Festival d'Arts Escèniques dels Micropobles de l'Empordà
L'espectacle Hamlet 02 va exhaurir les entrades a Pont de Molins

El FASTT, que s’allargarà fins al dia 27 de juliol, aposta per la descentralització de l’exhibició cultural i per apropar la cultura a les zones rurals, concretament als municipis de menys de 1.000 habitants

El Festival d’Arts Escèniques dels Micropobles de l’Empordà arriba al seu equador després d’haver superat dues setmanes de funcions itinerant pels micropobles de l’Alt Empordà. Després de 6 funcions d’espectacles ben diversos, el FASTT es planta a la meitat de l’edició havent esgotat entrades de La paella dels dijous, l’espectacle amb el qual va engegar motors, Hamlet.02La volta al món en 80 ties.

A banda d’aquests dos espectacles, fins al moment s’han pogut veure Cavallet de mar o el peix invisible de Pau Coya i L’important és participar, de la Cia Teresa Gubiades en la primera setmana; i La volta al món en 80 ties de La Protagonista i Pelat de Joan Català en la segona.  També s’han pogut veure tres funcions de Micropobles a escena, la proposta que impulsa el FASTT per incentivar la participació ciutadana als micropobles on té lloc el festival. Amb aquesta iniciativa, el festival proposa als veïns i veïnes crear una peça escènica des de zero guiats per una companyia professional. 

El FASTT continua itinerant

Ara el festival es traslladarà a Vilanant el 18 de juliol amb Amor a mort, el quart espectacle de The Feliuettes que dissecciona les relacions afectives amb molt d’humor i una mica de mala llet.L’endemà 19 de juliol a Vilamacolum es veurà La mecànica de l’infortuni, un espectacle de Crémentine Telesfort i Lisard Tranis programat per primera vegada amb la col·laboració del festival Figueres es MOU. Es tracta d’un duet de dansa contemporània que explora com les caigudes, els errors i els moments adversos poden ser punt de partida per crear bellesa i significat.

La darrera setmana del FASTT combinarà circ, dansa i màgia. Començarà a Siurana el divendres 25 de juliol amb Infinit, de la Cia Seon, una peça de circ contemporani per a tots els públics que explora els límits (o la seva absència) entre l’inici i el final, entre el sentit i l’absurd.Continuarà l’endemà 26 de juliol a Ordis amb una nit dedicada a la dansa amb dos peces: The Sad-Mad Method, de la Cia Carla Sisteré i NO (peça curta) de La Venidera.  Finalment tancarà el festival una doble proposta de clown i màgia el  27 de juliol a Garrigàs. Per una banda, Inòpia, de Gneis, un espectacle de màgia poètica pensat per desconnectar del món i reconnectar amb admiració;i per l’altra Gota de Txema Muñoz, una peça de circ poètic i màgia que explora el poder transformador de les petites coses.

Les entrades es poden comprar al web oficial www.fastemporda.cat.

Activitats paral·leles

La primera setmana del FASTT ja va mostrar l’esperit de complementar les propostes escèniques amb noves activitats que fan que l’experiència sigui més completa. En la tercera setmana, concretament el 19 de juliol, en la nit de dansa amb la col·laboració amb el festival Figueres es Mou, s’organitzarà una xerrada sobre dansa per contextualitzar l’obra i reflexionar sobre la creació en moviment al territori. I el 27 de juliol, en el darrer dia del FASTT, s’oferirà un taller gratuït de màgia impartit per l’artista Gneis, que en acabar protagonitzarà l’espectacle d’aquell vespre. És l’única activitat per la qual cal inscriure’s prèviament a www.fastemporda.cat

Sobre el festival d’arts escèniques de l’Empordà

El FAST neix el 2013 de la mà de l’Associació FAST, un col·lectiu de persones amb un gran sentiment d’identitat territorial que durant cinc anys va oferir múltiples propostes escèniques a l’Era del Mas Gironí, a Garrigàs. Després de dos anys d’aturada, el 2020 pateix diversos canvis: es passa a anomenar FASTT i canvia de format. És aleshores quan es converteix en un festival d’arts escèniques en xarxa per diversos micropobles de l’Alt Empordà.   

La raó de ser del festival és crear comunitat i acostar la cultura als municipis que no hi tenen accés. La sostenibilitat, proximitat i el treball en xarxa són els pilars fonamentals i té un doble objectiu: ser una proposta cultural i de lleure pels veïns dels micropobles i permetre que els municipis guanyin notorietat i que, en definitiva, el projecte actuï com a generador d’oportunitats pels micropobles.