Programa Reallotgem

L’embarcació Toulon Provence Méditerranée-Coych surt de Roses com nou lider del Tour de França a Vela

La badia de Roses ha clarejat amb el mar pla i absolutament en calma. La segona jornada del Tour de France à la Voile s’ha iniciat amb un ajornament a l’espera del vent que arribaria de Llevant. El Comitè de Regates, sota la direcció de Christophe Gaumont, ha pogut enviar a la flota de Archambault M34 a l’aigua i a les 12,30h es donava la sortida a la primera prova del dia.
Sortida sense incidents sota un vent del 115º(ESE) amb un recorregut sobrevent sotavent d’1,2 milles nàutiques per tram. La flota al complet s’ha dirigit al costat esquerre del camp de regates, molt afavorit. La primera part va ser liderada per Nantes St-Nazaire de Corentin Douguet que, en arribar a sobrevent ha estat primer a hissar el Spi, seguit de oulon Provence Méditerranée-Coych, a partir d’ara TPM-Coych, a 22” i Ville Genève de Jérôme Clerc a 28”. Al pas per porta de sotavent, el Comitè de Regates anunciava un canvi de recorregut al 100º i un augment de la distància entre boies a 1,6 milles.
Toulon Provence Mediterranee-Coych es posava al capdavant defensant amb autoritat la seva posició fins a la línia de meta que ha creuat amb un temps de 1h03’07”. El segon lloc ha estat pel Nantes Saint Nazaire, de Corentin Douguet, que ha entrat a 30” del vencedor. En tercer lloc ha creuat la meta el Genève a 46”.

Roses i el vent ideal
La segona prova ha començat a les 14h 20m amb una intensitat de 10 nusos de l’Est. Igual que en la primera prova, la flota ha escollit el costat esquerre del camp de regates, més proper a terra apropant-se a la platja de Canyelles. El primer tram amb una distància d’1,5 milles ha estat liderat per Bretagne CME, de Nicolas Troussel, seguit de Bred La Normandie i el vaixell omaní de Bae Systems amb Cédric Pouligny. Els Archambault M34 han realitzat el tram de popa ràpidament, mentre que el BAE Systems ha aconseguit millorar la seva posició optant per la boia més propera a terra. Els tres primers han intercanviat posicions durant tot el tram i en arribar a sobrevent ha virat en primer lloc Ile de France, de Vicent Ailleaud; encara que no ho ha fet de manera legal i ha hagut de autopenalizarse amb un 360º. Li han seguit BAE Systems i Bretagne CME. Els nois de Cédric Pouligny van continuar liderant. L’últim tram de popa no ha estat menys disputat que la resta i faltant pocs metres per a l’arribada no estava res definit. Finalment, BAE Systems ha creuar la meta en primer lloc, seguit per Ile de France, Ville de Genève i TPM-Coych, tots separats per menys de 15 segons.

Sempre amb vent a la badia de Roses
La sortida de la tercera prova del dia s’ha produit a les 13h 45min amb una intensitat de vent de 12 nusos que es s’ha mantingut de Llevant. Igual que a les anteriors proves la flota ha navegat a l’esquerra del camp de regates i a la boia de sobrevent l’Ile de France arribava en primer lloc, seguit del Bred Normandie i el TPM-Coych. En el tram de proa Bred Normandié ha pres prendre la davantera i ha passat la porta per la boia de l’esquerra seguit del Ile de France, el TPM ha optat per la balisa de la dreta, el pas per balisa de les tres embarcacions era en menys de 10 segons. A la cenyida el TPM-Coych ha pres el liderat seguit de Bred Normandie i l’Ile de France. En arribar a sobrevent TPM-Coich mantenia la primera possició, Bred Normandie segon i el Courrier Dunkerque aconseguia col•larse en tercer lloc (amb més intensitat de vent aconsegueix més velocitat que la resta). Aquestes posicions s’han mantingut fins al final de la prova.
Demà es donarà la sortida a la regata d’altura a les 09h, la flota salparà rumb a Gruissan próxima etapa del Tour de França a Vela.

 

Classificació general
1 – TOULON PROVENCE MEDITERRANEE COYCH (FRA 07) – Fabien Henry, 708 pts
2 – COURRIER DUNKERQUE 3 (FRA 08) – Daniel Souben, 705 pts –
3 – BRETAGNE – CREDIT MUTUEL ELITE (FRA 18) – Nicolas Troussel, 674 pts
4 – BAE SYSTEMS (OMA 4) Cedric Pouligny, 662 pts
5 – VILLE DE GENEVE – CARREFOUR PREVENTION (SUI 19) – Jérôme Clerc / Elodie Mettraux, 645 pts