Programa Reallotgem

Son Gohan protagonitzarà la conya i la festa que porten els Yabadumbas al Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2014
Tres components de la Colla Yabadumbas en ple procés de decoració de la seva carrossa

Un personatge de Bola de Drac serà present al Carnaval de Roses de la mà de la Colla Yabadumbas

Carnaval de Roses 2014
Tres components de la Colla Yabadumbas en ple procés de decoració de la seva carrossa

L’any passat el Yabadumbas es van disfressar de Pinotxo. Tot el carnaval se’l van passar dient una mentida darrera l’altre. Enguany han decidit, veient que amb les mentides no s’arriba en lloc, transformar-se en Son Gohan, Guerrer del Vent, un personatge de la sèrie Bola de Drac, “sí, entre els amics de la colla vam pensar que aquesta disfressa ens donava joc per fer la conya, per fer la festa, i com a tots ens agrada bastant la festa, doncs no es va parlar més i anem de Son Gohan”, ha explicat Jonathan Fernández, component dels Yabadumbas.

La Colla Yabadumbas no va disposar de barraca per la festa major d’estiu, tot i que “en tenim ganes, estem barrejant la possibilitat de sol·licitar-la aquest any, el que passa que per questió d’horaris no sé quants, a la hora de la veritat, es podrien dedicar”, ha dit Fernández.
Però bé, el que interessa és que no van posar barraca i per tant no van fer diners per amortitzar les despeses del Carnaval. Una situació que tenen solucionada gràcies a la quota que paga cadascú dels Yabadumbas, que és “de 150 euros per a tothom, tant els que es van disfressar amb nosaltres l’any passat, com els que venen nous aquest any, i és la mateixa que el 2013”, ha remarcat Jonathan.
La carrossa l’estan decorant per a que sigui “la cabanya on es feien els tornejos de lluita de la sèrie encerclada pel dragó de Bola de Drac”.

Els Yabadumbas estan contents amb el número de sortida que els va tocar, el 37, “perquè volíem sortir entre el 30 i el 40”, i Fernández considera que el sorteig és la manera més justa per decidir l’ordre de la desfilada de cada carrossa, “on totes les colles han de tenir els mateixos drets”, afirma, ja que “tenen molt de mèrit que vinguin de Figueres, Girona, Castelló d’Empúries o Palau perquè” remarca,“són les colles que donen la importància i prestigi que té el nostre Carnaval arreu de la demarcació”.

Carnaval de Roses 2014Pel que respecte a no veure alcohol durant les passades “jo ho veig bé, és que nosaltres ens passem la rua fent fotos, ballant, ens gravem en vídeo, i si portes el got a la mà no pots ni ballar ni fer res, perquè vigiles que no es vessi els seu contingut”.

En total seran uns 60 Son Gohan els que desfilaran per l’Avinguda de Rhode de Roses, quan l’any passat van ser uns 40 Pinotxos. Una vintena de Yabadumbas més que al 2013. Un augment que té a veure a que altres joves rosincs s’han assabentat que als membres d’aquesta colla els agrada molt la conya i la festa, tant que han decidit sumar-se a ells per ‘Yabadumbear’ en una de les festes de disfresses més grans i importants de la demarcació de Girona, el Carnaval de Roses.