Programa Reallotgem

Els Bombers continuen treballant intensament per poder estabilitzar l’incendi del Baix Empordà

Incendi a Vall-llobrega
Imatge dels Bombers sobrevolant el perímetre de l'incendi de Vall-llobrega

El perímetre de l’incendi continua inestable i els Bombers concentren els seus esforços al flanc dret per acabar de tancar línies

Incendi a Vall-llobrega
Imatge dels Bombers sobrevolant el perímetre de l’incendi de Vall-llobrega

Els efectius dels Bombers de la Generalitat concentren els seus esforços en el flanc dret de l’incendi, proper a la zona de Puig Cargol, per tal d’acabar de tancar el perímetre. Aquesta zona, així com també la zona del cap del flanc esquerre, són de difícil accés, i també hi ha molta densitat de vegetació caiguda que dificulten la progressió dels efectius dels Bombers i les tasques d’extinció.

En aquests moments, continuen treballant 54 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i ja s’han incorporat també els mitjans aeris a les tasques d’extinció de l’incendi forestal (dos avions de vigilància i atac, dos helicòpters bombarders, un helicòpter de comandament i dos hidroavions del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente). A més, al llarg del matí  també s’espera l’arribada d’un altre hidroavió i un helicòpter Kamov cedits pel Ministerio procedents de la base aèria de Torrejon de Ardoz.

A més, continuen desplegat al lloc de l’incendi diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), una trentena de patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre patrulles de la Policia Local de Palamós i tres de Calonge, 15 efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), agents del Cos d’Agents Rurals, personal de Protecció Civil, una unitat de la Creu Roja, quatre patrulles de la Guàrdia Civil, entre altres.

Ara per ara, a la zona de  l’incendi el vent no complica les tasques d’extinció i les previsions meteorològiques indiquen que de cara al migdia entri marinada de component sud però en cap cas amb la intensitat d’ahir.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) manté activada la Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT).

Pel que fa a la superfície afectada, es manté la xifra provisional de 307,72  hectàrees, a l’espera que el Cos d’Agents Rurals acabi de revisar el perímetre, el qual no ha augmentat gaire respecte aquesta passada nit.

El Bomber ferit durant les tasques d’extinció ja ha estat donat d’alta

D’altra banda, el bomber ferit amb una contusió toràcica durant les tasques d’extinció ja ha estat donat d’alta de l’Hospital de Palamós.