Programa Reallotgem

Iolanda Batallé presenta a Roses ‘Faré tot el que tu vulguis’ fent gairebé tot el que ella va voler

Faré tot el que tu vulguis
El regidor de Cultura de Roses, Marc Danès, que sostè un exemplar del llibre de Iolanda Batallé

L’escriptora presenta a Roses el seu llibre premiat amb la darrera edició del Prudenci Bertrana, el premi literari més important de la demarcació de Girona

Faré tot el que tu vulguis
Iolanda Batallé i el regidor de Cultura de Roses, Marc Danès, posen amb un exemplar del llibre ‘Faré tot el que tu vulguis’

Si Iolanda Batallé no va fer tot el que va voler a la presentació a Roses de la seva obra, ‘Faré tot el que tu vulguis’, va ser perquè ella no volia arribar tard a l’acte. Però es va perdre i gràcies “a dues samaritanes” va poder presentar-se a la biblioteca municipal de la Vila, tot i que amb un quart d’hora de retard.
Una espera, un fet anecdòtic, però, que va valer la pena per als assistents a la presentació del darrer premi Prudenci Bertrana, el més important dels premis literaris a la demarcació de Girona.
L’ escriptora, periodista, docent universitària i actualment directora de l’editorial La Galera va preguntar, en primer lloc, quantes persones de la sala havien llegit el seu llibre, per tot seguit, afirmar que, per respecte als que no ho havien fet, no desvetllaria la trama de la novel·la.
Així, Batallé, va assenyalar que el text trasllada al lector fins a l’aeroport de Londres, on Nora una pintora de 43 anys “torna cansada i frustrada per no haver aconseguit exposar la seva obra”.
A l’avió, que va amb retard, “coneix un jove de trenta-sis anys que li canviarà la vida, recalcant que Nora “és una dona ben casada i que sempre ha estat fidel durant els 20 anys de matrimoni amb un advocat respectat”, i resumint que “és la història d’una dona que passa de fer tot allò tot el que tu vulguis a fer tot el que jo vulgui”.

I això és el que va passar. Si el públic tenia la pretensió que l’escriptora fes tot el que se li demanés, és a dir, que expliqués tota la història de ‘Faré tot el que tu vulguis’, Batallé, va fer, amb bon criteri, el que ella va voler, donar unes pinzellades de l’obra sense desvetllar res.
I va voler dir, també, a la pregunta de “si és un llibre per a dones”, feta pel presentador de l’acte, el regidor de Cultura de Roses, Marc Danès, que “no, però és evident que la major de lectors del llibre són dones”.

Batallé es va mostrar agraïda del nivell de vendes de ‘Faré tot el que tu vulguis’, “títol que no es meu sinó de l’editorial”, assenyalant que “si es considera un èxit vendre 1.500 exemplars d’un llibre escrit en català, es una satisfacció assolir els més de 15.000 llibres venuts”.

Un nivell de vendes que té el seu punt anecdòtic pel que fa a l’apartat dels agraïments que l’escriptora fa en la seva obra. Agraïments a persones que l’ha van ajudar mentre treballava en el text, m’han ajudat, “ i a l’home de l’avió”. Un home, aquest de l’avió, “que no desvetllaré fins que no s’arribi als 100.000 exemplars venuts”, va bromejar  Batallé per finalitzar “que és l’editorial que m’ha prohibit dir-ho, de moment”.

Tot seguit, els assistents van tenir l’oportunitat de preguntar i xerrar amb el darrer premi Prudenci Bertrana.