Programa Reallotgem

Bon paper dels atletes rosincs a la Internacional Trail Roses-Cap de Creus

Internacional Roses-Cap de Creus
Corredors dels Senglars Rosinc, secció de curses de curses de muntanya del Club Atletisme Roses

El rosinc d’origen marroquí, Soufian El Mimouni, guanya la cursa curta de sub-23 i Francesc Torrent es proclama subcampió a la marató de 43 km

Corredors dels Senglars Rosincs, secció de curses de curses de muntanya del Club Atletisme Roses

El passat dissabte, 3 de Maig, es va celebrar la primera cursa de les Mission X3, la tercera edició del Trail Roses-Cap de Creus en la modalitat de 24km i 1.300 metres de desnivell positiu. La cursa es va desenvolupar pel ben mig del Parc Natural del Cap de Creus en un dia esplèndid i la Tramuntana, que bufar de valent. La prova, la qual la van finalitzar 427 atletes, es va iniciar a les 9 hores en punt a la zona esportiva de Roses, va ser dominada pels germans Cuadros d’Agullana. L’Albert va guanyar amb un temps de 02:07:52, i el seu germà, en Dídac, va fer segon amb 02:08:24.
Una mitja marató en la que els atletes rosincs també van ser protagonistes, com és el cas de Soufian El Mimouni que van entrar a meta en 6ª posició després de 2 hores, 12 minuts i 26 segons, proclamant-se campió de la categoria sub-23.
Però a part de El Mimouni van participar un total de 9 corredors més de Roses, sis dels quals van entrar a meta entre els 100 primers.
Héctor Pérez va fer el 17è amb un temps de 02:23:33, Camilo Martínez el 36è amb 02:33:58, David Raset el 54è amb 02:42:35, José Tena el 78è amb 02:48:32, Ricard Colls el 90è amb 02:52:00.
I ja per sobre de la posició 100 van entrar a meta Carles Aguilar en la 120ª amb 02:56:57, Ismael Terrón amb 03:24:29 i l’única dona rosinca en participar i acabar la prova, Carolina Trescastro va entrar a meta en la 415ª posició després de 4 hores i 27 minuts i 24 segons.

Alguns d’aquests corredors corrien sota els colors de la secció de curses de muntanya del Club Atletisme Roses, i que porta per nom Senglars Rosincs. Un d’ells,Carles Aguilar, a l’acabar la cursa va destacar que “la tramuntana no ens va afectar molt, en general, tot i que hi havia punts que et donava de cara i costava córrer, però en d’altres et donava de cara i t’ajudava”.

Francesc Torrent al podi com a subcampió sub-23 de la Internacional Roses-Cap de Creus

El plat fort de la Internacional Trail Roses-Cap de Creus va arribar al dia següent, és a dir, ahir diumenge amb la disputa de la Trail Marató, amb un recorregut de 43 km i 2.200 metres de desnivell positiu que va passar pels termes municipals de Sant Pere de Rodes, La Selva de Mar, el Port de la Selva i Cadaqués.

Aquesta marató la van acabar un total de 377 corredors sent el guanyador Toti Bes amb un temps de 4 hores, 4 minuts i 21 segons i en la que els atletes rosincs van realitzar un molt bon paper, com és el cas del rosinc i integrant de l’Illa de Rodes Team Raids, Frances Torrent, que es va proclamar subcampió sub-23 a l’entrar a meta en la 50ª posició amb un temps de 5 hores, 22 minuts i 21 segons. Torrent va assenyalar al finalitzar la cursa que el recorregut de la prova “no et donava ni un segon de descansar ni per relaxar les cames, però m’he sentit molt còmode durant el traçat, tot i que he tingut alguns moments de baixada física. El jove atleta rosinc també va destacar que la provaha estat molt bé organitzada, sense cap errada d’organització i cap problema amb el recorregut”.

Els Senglars Rosincs Blas Martínez i Dani Navarro, del Club Atletisme Roses

I darrera de Francesc Torrent, però ja en la 70ª posició, va entrar un altre Senglar Rosinc, Dani Navarro, amb un temps de 05:30:21, el qual es va mostrar content en poder acabar-la, “és el que m’havia plantejat i ho he aconseguit”, va afirmar, per explicar que “a la pujada de Sant Pere de Rodes anava entre els 20 primers, però quan hem arribat a Cadaqués m’ha donat una baixada física de la qual ja no m’he recuperat fins arribar a meta”.

Miquel Herrera en la 140ª posició amb06:10:26, Blas Martínez, un altre senglar rosinc, en la 145ª amb 06:12:26 i Manel Molina entrant a meta en la 358ª amb un temps de 08:24:57, van completar la llista de 5 corredors de Roses que van acabar aquesta marató de 43 km Roses-Cap de Creus.