Programa Reallotgem

Roses inaugura unes Barraques ‘Cochambroses’ de Festa Major

Barraques de la Festa Major de Roses
Les Barraques es van omplir de gent en el seu primer dia

Hotel Cochambre aplega milers de persones el primer dia de les Barraques de la Festa Major de Roses

Barraques de la Festa Major de Roses
Les Barraques de la Festa Major de Roses es van omplir de gent en el seu primer dia

La tradició marca que a les 8 en punt de la tarda s’inauguren les Barraques de la Festa Major de Roses. I si el marca la tradició, s’ha de respectar. Per això, aquesta hora l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, acompanyada de diversos regidors de l’Ajuntament van fer un volt pel recinte firal de l’antic càmping Bahía per deixar constància que s’encetava la festa en aquest espai. Així mateix, i com també ve sent una tradició, van passar barraca per barraca per donar-les per inaugurades.

I així va ser, abans d’encetar-se la festa les colles de Carnaval van obrir les seves barraques per oferir menjar i beure a dojo als visitants per tal que agafessin forces per la festa i la gresca.
Uns barraquers/eres que es van mostrar optimistes respecte a l’afluència de gent durant aquests dies a l’assenyalar que “es presenten bé, ja que hem portat per a cada dia un grup de música que agradi a tothom”, va dir Mª Carmen Sánchez de la colla Els Amics. Així, per ahir, dia de la inauguració de les Barraques, van portar a Hotel Cochambre, “un grup que sempre porta molta gent d’arreu la demarcació de Girona”, va destacar Pilar Piñeiro de la Colla Bai de Feis. Optimista també va ser l’afirmació de Marisa Fernández de la Colla Scargottins, al dir les barraques s’inicien “molt bé, perquè hi ha més gent que altres anys, la llàstima, es va lamentar, és que només són cinc dies i ja veurem si sortirà a compte la feinada que es fotarem”.
Totes tres també van estar d’acord en que la programació musical d’enguany de les barraques és, en general, “millor que l’any passat”. Una qualitat en que els barraquers han tingut incidència directa ja que cada colla ha destinat 515 euros per a que cada dia hi hagués un concert. Espectacles musicals que provoquen, sens dubte, que el recinte firal s’empleni de gent.

A canvi, les colles de Carnaval han passat a disposar de 10 a taules a 12 per tal d’encabir més personals als seus ‘txiringuitos’ i poder recaptar més diners que “nosaltres sempre destinem a millorar la nostra carrossa de Carnaval”, van coincidir Sánchez, Piñeiro i Fernández.

Hotel Cochambre triomfen per enèsima vegada a Roses

Barraques de la Festa Major de Roses
Hotel Cochambre va tornar a triomfar entre el públic de Roses, en aquesta ocasió a les Barraques

Es pot dir que no hi cap rosinc o rosinca que no conegui aquest grup de música barceloní, ja que Hotel Cochambre ha estat un assidu als darrers anys en els espectacles musicals que Roses celebra durant el seu Carnaval. I sempre han emplenat. I sempre els rosincs i rosinques s’ho han passat d’allò més bé. I amb aquestes credencials les Colles de Carnaval van decidir contractar-los. S’asseguraven l’assistència massiva de gent a les Barraques. I la van encertar perquè Hotel Cochambre, amb el seu repertori de versions de cançons des dels anys 70 del segle passat fins l’actualitat, es van embutxacar i donar allotjament a les entre 3.000 i 4.000 persones que es van aplegar a les Barraques.

És una veritat com un temple, tenen un hotel que fa pena, però en canvi, un espectacle musical que fa goig.
[fsg_gallery id=”147″]