Programa Reallotgem

Lluís Llach encoratja als rosincs a utilitzar “una arma de construcció massiva, el vot”, per assolir la independència

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont amb Montse Mindan Mindan i Lluís Llach en l'acte de campanya a Roses de Junts pel Sí

Més de mig miler de persones van omplir la plaça Catalunya de Roses en l’acte de campanya de Junts pel Sí

Junts pel Sí a Roses
Mindan, Bassa, Puigdemont, Llach i Caula ahir a la plaça de Catalunya de Roses durant l’acte de campanya de Junts pel Sí

El número 1 de la candidatura Junts pel Sí per Girona, Lluís Llach, acompanyat per Anna Caula, Dolors Bassa i Carles Puigedmont va aplegar mig miler de persones ahir al vespre, a la plaça Catalunya de Roses en l’acte de campanya de cares a les eleccions al Parlament del 27-S. Presentats per l’alcadessa Montse Mindan, la qual va afirmar que “hem de convèncer a molta gent per aconseguir ser lliures”, van intervenir un per un els quatre candidats. L’últim en prendre la paraula, però el més esperat per l’audiència va ser el cantant Lluís Llach, que en un intervenció contundent va manifestar que “amb aquests 35 anys tots els governs espanyols s’ho han carregat tot, i ara, la gent hem dit que s’ha acabat per sempre, i per aconseguir-ho tenim una arma de construcció massiva, que és el vot. Ens hi va la supervivència col·lectiva, ja que ens cal un projecte de futur factible. Dins l’Estat espanyol som una societat fracassada’.  Llach va afegir que ‘nosaltres anem contra un estat que ha segrestat i espoliat els espanyol igual que als catalans. Necessitem la sobirania nacional per tenir la sobirania social’. Nosaltres som el vent. Som nosaltres qui hem d’inflar les veles del nostre vaixell i portar-lo a millor port”, va finalitzar sota l’aplaudiment i crits d’independència del respectable.

També van intervenir abans que Llach i per aquest ordre la número 6 de la candidatura per Girona, Dolors Bassa, la qual va fer una crida perquè la gent participi de manera massiva “en les dues dates més importants d’aquest mes de setembre, un mes històric, l’11 de setembre i el 27S, perquè ens comptaran un a un El dia onze hem de ser tots nosaltres a Barcelona, nosaltres i els del nostre entorn, i aquesta vegada hi hem de ser tots nosaltres i també als del nostre entorn”.

El número 3, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va explicat als assistents que “aquest no és un procés qualsevol, és el procés de la gent”, afegint que “estem vivim un debat entre un Estat i un poble que té ganes de decidir el seu propi futur’.  Puigdemont va finalitzar la seva al·locució manifestant que “Junts pel Sí tenim l’objectiu de voler que el nostre país millori. Avui no podem donar respostes a les necessitats de la gent. Ho hem intentat de moltes maneres, però després de 35 anys d’intents, i de negatives constants, ara tenim la oportunitat de construir un nou país i dotar-nos d’eines perquè la gent visqui millor”.

Anna Caula, número 2 de la candidatura per Girona, va explicar que “el que volem aconseguir és difícil, i no ens ho posaran fàcil, però amb l’esforç, la persistència i amb la gent ho farem” i utilitzant un símil esportiu va afirmar que “estem jugant el partit més important de les nostres vides, perquè ens ho juguem tot com a país”. Un partit que “guanyarem amb la fermesa, amb l’esforç, sense joc brut. Aquest és l’objectiu del 27S”, va afegir per finalitzar dient “que bufi una gran tramuntana que el 27S ens porti cap a la victòria”.