Programa Reallotgem

Una setantena de valents es donen el primer bany de l’any a la platja Nova de Roses

Primer bany de l'any a Roses
Una setantena de persones van donar-se a Roses el primer bany de l'any 2018

Una activitat organitzada per la ciutadania en la que voler participar el nou alcalde en funcions de Roses, Juan M. Fernández

Primer bany de l'any a Roses
Una setantena de persones van donar-se a Roses el primer bany de l’any 2018

Un grupet de 4 senyores de Roses, Mª Teresa Saénz, la Mª Teresa Seseras, Antonia Morales i l’Anna Expòsito es banyen cada estiu a la mateixa platja de Roses, la platja Nova. I ahir i per quart any, aquestes quatres senyores van mobilitzar a la ciutadania per portar a terme el primer bany d’aquest nou any 2018, i que va tenir lloc, com no podia ser d’una altra manera, a la platja Nova.

I la convocatòria va ser tot un èxit, ja que una setantena de persones, davant la mirada d’un centenar de curiosos van ser les valentes per ficar-se a l’aigua, que tot i el dia esplendorós que va fer, donada l’època de l’any en la que estem, estava ben freda, i aquells que van dir el contrari, van mentir.

Una quantitat de gent que va fer molt feliç a  les organitzadores en afirmar que “això ha estat possible gràcies a l’Ajuntament, que ens va fer el cartell publicitari, el qual ha donat la difusió adient per a que la gent ho sàpigues i vingués aquest matí a fer el primer bany de l’any”.

I entre els que es van banyar hi eren la Mari Paz Bueno i en Pedro Guerra, dos amics d’una seixanta anys membres d’un grup amics que van a ballar junts “i vivíem a Roses abans, ara estem a Olot, però hem vingut a passar uns dies” i que ahir, després “d’assabentar-nos que feien això avui –per ahir- i vam decidir fer un bany, ha estat una idea magnifica, i l’any vinent si Déu ho vol ho tornarem a repetir”.  

La manera més refrescant d’estrenar el càrrec d’alcalde en funcions

Primer bany de l'any a Roses
Juan M. Fenández sortint de l’aigua després de donar-se el primer bany d’aquest 2018

Tot i que encara s’ha de celebrar el ple que constituirà el nou cartipàs de l’Ajuntament de Roses, després de la jubilació de Carles Pàramo, per fer-ho oficial, el regidor d’Esports i Infraestructures i Serveis Públics, Juan M. Fernández, és el Primer Tinent d’Alcalde, el que vol dir que en absència de l’alcaldessa és ell qui desenvolupa el càrrec d’alcalde en funcions.

I Martínez no va ser-hi a les 12 en punt, que es quan tothom es va llençar a l’aigua, va arribar 5 minuts més tard després fer un volt en bicicleta per cremar tot el menjar d’aquests dies de Nadal. I va arribar a la platja perquè “jo també vull fer el primer bany de l’any, a veure si amb l’aigua freda se’m va el refredat que porto”. I un cop va sortir va comprovar que “l’aigua està molt freda, crec que quan he submergit el cap se m’ha congelat el crani”, va dir amb humor l’alcalde en funcions de Roses, estrenant amb la seva participació en aquest acte de la societat civil el seu nou càrrec, “sí, i no ha estat una mala estrena per començar l’any”, va dir Juan M. Fernández.

Brou calent i bunyols

Cal assenyalar que companyes del ‘Grup d’estiu de la platja’, “ens acabem de batejar”, va dir la Teresa Seseras, va elaborar brou calent  i brunyols, que van ser molt ben rebuts, sens cap dubte, per tots els banyistes.