El nutricionista Julio Basulto van inaugurar el programa Aprenem Jugant de Roses per aquesta tardor amb una conferència sobre alimentació saludable a la infància i l’adolescència

Julio Basulto, a part de dietista i nutricionista, és un gran comunicador, i això ho va deixar palès aquest passat dissabte durant la xerrada que va oferir al Teatre Municipal de Roses sota el títol ‘Alimentació infantil i juvenil saludables i sense conflictes’.
Fins i tot, va ser capaç d’atreure l’atenció dels més menuts, de tal manera que a alguns d’ells els va haver de pujar a l’escenari perquè volien ser amb ell, moment que aquest professor associat a la Universitat de Vic i col·laborador habitual a RNE, El País, Cadena Ser, entre d’altres mitjans, va aprofitar per fer-los servir de model i fer així més entenedora l’explicació als pares i mares assistents d’alguns aspectes relacionats amb el seus fills.
I la conferència que va impartir aquest nutricionista i que va servir per inaugurar el programa Aprenem Jugant de Roses per aquesta tardor, va anar dirigida, principalment, “a que els adults aprenguin què és i què no és alimentar-se de forma saludable des de la infància fins a l’adolescència”, va dir Basulto, assegurant que alimentar-se de forma saludable “és, fonamentalment, no menjar bé, sinó deixar de menjar malament assegurant-nos que a casa no hi molta ‘comida basura’ que es diu, perquè som els pares els que hem de donar exemple i assegurar que a casa només tenim menjar saludable”.
El dietista va afirmar que “tothom sap que és un aliment no saludable i es tracta de no tenir-ho a mà”, remarcant que “podem gaudir el mateix d’un àpat amb menjar saludable que d’un amb menjar escombraria”.
El menjar bé o malament “és qüestió d’hàbits i si els nostres fills petits agafen, per culpa nostra, perquè sempre és per culpa dels pares, l’hàbit de menjar de forma no saludable serà molt difícil canviar-li aquest hàbit i, per tant, s’haurà de parlar amb un nutricionista i, si cal, amb un psicòleg per portar a terme aquest canvi d’hàbit, a assegurar Julio Basulto, per remarcar que, en definitiva, per aconseguir que els nostres infants o adolescents tornin a menjar de manera saludable “caldrà paciència, paciència i més paciència”.
A Espanya i Europa la primera causa de mortalitat són els accidents cardiovasculars, els quals venen provocats, principalment, per no portar a terme una dieta alimentària saludable, i més del 50 % dels càncers guarden relació amb el nostre estil de vida i alimentació.