Programa Reallotgem

Jornada transfronterera de seguiment del projecte BICITRANSCAT

Jornada de transfronterera BICITRANSCAT
La jornada es va cloure amb un intercanvi de material turístic entre les oficines de turisme del nord i del sud de la frontera i un networking entre els participants

El projecte BICITRANSCAT té per objectiu desenvolupar nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers, per la promoció de la mobilitat sostenible

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà amb el suport de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, va organitzar, la setmana passada, un workshop transfronterer entre oficines de turisme del Departament dels Pirineus Orientals i de l’Alt Empordà, en el marc del projecte transfronterer POCTEFA-BICITRANSCAT. La jornada va tenir lloc a les dependències de la Casa de la Generalitat de Perpinyà, que va acollir una trentena de tècnics de les oficines de turisme de l’Espai Català Transfronterer.

L’obertura del taller va anar a càrrec de Josep Puigbert, director de la Casa de la Generalitat a Perpinyà. Seguidament, els socis de BICITRANSCAT van presentar l’estat del projecte en el seu territori i els reptes que afronten. Àngel Planas, gerent del Consorci de les Vies Verdes, va explicar els avenços del BICITRANSCAT a la comarca de l’Alt Empordà i Muriel Llugany, del Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales, i Martine Not, de la Communaute Urbaine Perpinyà Mediterranée va exposar el desenvolupament del projecte a la Catalunya Nord.

Tot seguit, Puigbert va donar pas a una taula de debat, on els participants van poder exposar les actuacions que han dut a terme en l’àmbit local per a la promoció conjunta de la destinació. De la mateixa manera, van poder fer paleses les mancances i dificultats que es troben en el dia a dia per promocionar conjuntament el territori transfronterer i va ser l’ocasió per fer propostes per una millor coordinació transfronterera. La jornada es va cloure amb un intercanvi de material turístic entre les oficines de turisme del nord i del sud de la frontera i un networking entre els participants.

Aquesta iniciativa ha permès compartir les dificultats en què es troben els tècnics i buscar solucions comunes i globals, i es consolida com la primera d’un conjunt de trobades transfrontereres que es realitzaran periòdicament per tal d’enfortir les relacions i col·laboracions entre els dos territoris.

El projecte BICITRANSCAT

El projecte BICITRANSCAT té per objectiu desenvolupar nous itineraris ciclables i enllaços multimodals transfronterers, per la promoció de la mobilitat sostenible. La futura ruta unirà Figueres amb Perpinyà amb un eix ciclable connectat al transport públic, i al mateix temps, enllaçarà per la costa amb la ruta Pirinnexus i la ruta euroveló 8. BICITRANSCAT va néixer de la col·laboració entre socis catalans i francesos: el Consorci de les Vies Verdes de Girona, l’Ajuntament de Figueres, el Conseil Départemental des Pyrénées-Orientales, la Communauté Urbaine Perpinyà Méditerranée Metropole i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

El projecte ha estat cofinançat el 65 % pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través d’Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu del POCTEFA és el de reforçar la integració econòmica i social de la zona fronterera Espanya-França-Andorra. L’ajuda es concentra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes en favor del desenvolupament sostenible.