Programa Reallotgem

Roses no celebrarà cap acte lúdic ni cultural per la revetlla de Sant Joan

Roses
La foguera, el castell de de focs i el concert de la revetlla de Sant Joan no se celebraran a Roses, que sí donarà la bevinguda a la Flama del Canigó / Imatges d'arxiu de la revetlla de Sant Joan a Roses el 2019

L’Ajuntament de Roses es veu obligat a no celebrar la revetlla de Sant Joan per la recomanació de Protecció Civil de no celebrar cap acte en el cas que no es puguin controlar les mesures de limitació d’aforament i distància física” per la COVID-19

El passat dijous, 18 de juny, l’Ajuntament de Roses va rebre per part de la Direcció General de Protecció Civil les recomanacions per a la celebració de la Revetlla de Sant Joan, d’acord a la normativa d’emergència sanitària per la COVID-19.
Uns consells, entre d’altres, que especifiquen, a banda d’assenyalar que les aglomeracions estan prohibides, que en lloc de fogueres s’han de fer foguerons per minimitzar el nombre d’assistens.
Pel que a fa als castells de focs, tot i estar permesos, no es poden habilitar espais de visualització, excepte per a grups de 20 persones sense contacte entre ells.

I respecte a les mesures de seguretat general, la recomanació és que hi ha d’haver una distància de metres respecte altres grups o persones de contacte no habitual, a més de no compartir objectes i estris.

Finalment, Protecció Civil remarca que “en el cas que no es puguin controlar les mesures de limitació d’aforament i distància física, es recomana no autoritzar cap espectacle, concert o d’altres actes culturals”.

Per això, afirma el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez,  “els focs artificials ja fa temps que preveiem que no els podríem fer en no poder controlar tot el passeig marítim, és impossible. I vam pensar de fer la foguera, ja que no suposa una aglomeració important de gent i vam estudiar fer una petita cercavila, com cada any, des de la plaça Catalunya fins a l’espigó de la Riera Ginjolers, sense els Gegants, però vam haver de desistir de fer-la”. El motiu, segons ha explicat Ibáñez, “és que havíem de marcar el recorregut posant cadires amb la distància de seguretat entre elles, però el problema és que ve molta gent i només estaríem complint les mesures de seguretat amb la gent asseguda a les cadires, però no amb tota la resta de públic i vianants que poden estar pel passeig o per l’Avinguda de Rhode, i com la nostra idea és fer les coses bé i en veure que no podrem complir amb les mesures de seguretat, hem preferit ni tan sols encendre la foguera, perquè com ens han dit des de Protecció Civil, sinó podem controlar les mesures de limitació d’aforament i distància, millor no organitzar cap acte cultural”.

La Flama del Canigó sí que vindrà a Roses, tot i que se’l donarà la benvinguda en un acte protocol·lari

La Flama del Canigó sí que tornarà a Roses, per novè any consecutiu, per la revetlla de Sant Joan, però no la portarà la comitiva de la Flama per problemes logístics, així ,serà el mateix regidor de Cultura i Festes el que anirà fins a Vilajuïga a recollir-la per portar-la “al Castell de la Trinitat, on en un acte de petit format i protocol·lari amb les autoritats es llegirà el manifest per donar la benvinguda a la Flama del Canigó”.

En definitiva, Roses no celebrarà cap acte lúdic ni cultural per la revetlla de Sant Joan “perquè per sobre de tot està la seguretat i la salut de les persones”, ha remarcat Èric Ibáñez