Programa Reallotgem

Els Mossos detenen un home a Castelló d’Empúries per fugir quan el volien aturar per una infracció de trànsit

El detingut conduia un ciclomotor que havia arrencat sense utilitzar les claus i sense llicència de conduir

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona van detenir el dia 13 d’abril un home de 22 anys, de nacionalitat marroquina i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’un delicte de resistència i desobediència greu als agents de l’autoritat i per un delicte contra la seguretat viària per conduir sense haver obtingut la llicència.

Al voltant de les 19 hores del mateix dia agents de trànsit patrullaven per la carretera C-260, a Castelló d’Empúries, quan van veure un ciclomotor ocupat per dues persones que circulava per un giratori al punt quilomètric 37,8. Els mossos van observar que la passatgera posterior del vehicle no portava el casc de protecció.

Els agents van donar indicacions al conductor per a què aturés el ciclomotor. L’home en va fer cas omís, va accelerar i va entrar fins al pàrquing d’un supermercat on van baixar els dos ocupants. Després va deixar caure el ciclomotor a terra i va fugir corrents del lloc.

Acte seguit els mossos el van seguir enmig de diferents pàrquing dels supermercats que hi ha a la zona. Un agent de la comissaria de Figueres, que es trobava fora de servei, va veure l’actuació policial i va interceptar el fugitiu fins que se’n van fer càrrec els policies que el perseguien.

Els mossos van comprovar que el ciclomotor no era de la seva propietat i que havia estat arrencat sense utilitzar les claus. Seguidament van iniciar les indagacions per saber de qui era el vehicle, ja que no portava cap tipus de documentació. També van constatar que el detingut no disposava de llicència per conduir-lo.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 14 d’abril a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.