Programa Reallotgem

El Castell de la Trinitat de Roses acollirà per segon any consecutiu una prova de la Lliga d’Estiu d’Orientació

Es tracta d’una cursa oberta a tothom, que es desenvoluparà pel voltant de la fortalesa de Roses

Roses acollirà demà dijous, 22 de juliol, una de les 9 proves de la Lliga d’Estiu d’Orientació, impulsada i organitzada pel club gironí Aligots.

Una prova que es portarà a terme entre les 18 i les 20 hores, “i en la que pot participar qualsevol persona que la vulgui fer, ja sigui de manera individual, en parella o en grups”, ha afirmat la regidora d’Esports de Roses, Vero Medina, la qual ha explicat que “hi haurà dos circuits, un de curt i un altre de llarg al voltant del Castell de la Trinitat, la qual permetrà donar a conèixer el nostre patrimoni”.

Ampliar la cursa a d’altres indrets patrimonials de Roses

El regidor de Cultura i Festesm Èric Ibáñez, ha assenyalat que Roses acull de bon grat aquesta prova de la Lliga d’Estiu d’Orientació, de tal manera, ha dit, “que esperem que la voluntat dels organitzadors sigui fer-la per molt anys, amb la intenció per part nostra de poder-la desenvolupar en edicions futures en altres espais patrimonials de Roses com poden ser la Ciutadella, el Castrum Visigòtic o fins i tot la zona megalítica”.

Entrada gratuïta al Castell de la Trinitat a tots els participants

La novetat que presentarà l’Ajuntament de Roses en aquesta prova de la Lliga d’Estiu d’Orientació “és que tots els participants tindran l’entrada lliure al Castell de la Trinitat per tal que puguin conèixer la fortalesa per dins”, ha desvetllat Ibáñez.

I serà tot just acabada la cursa d’orientació quan els participants podran visitar el Castell de la Trinitat, és a dir de 20 a 22 hores.

Curses d’orientació

Les curses d’orientació són competicions atlètiques de camp a través contrarellotge, amb l’obligació de passar per uns controls (fites) assenyalats en un mapa que faciliten els organitzadors a l’inici de l’activitat. Qui passa per tots el controls en menys temps guanya. Es tracta d’un esport apte per a tota la família, una fórmula ideal per descobrir llocs nous i fer esport d’una manera divertida.

Els circuits d’orientació es desenvolupen en format sprint i microsprint. Per participar, cal inscriure’s a la web aligots.cat (a sota teniu el link)  i disposar de brúixola i sportident (pinça amb sistema electrònic que permet enregistrar el pas dels participants per cada fita). En cas de no disposar d’sportident, es pot llogar en el moment de realitzar la inscripció via formulari web. 

Enguany, i a l’igual que l’any passat el format s’adaptarà a les mesures Covid-19 (es poden consultar a la web) i es realitzaran dos circuits lineals. La participació està oberta a tothom i el preu de la cursa és de 4 € per als majors d’edat i de 3€ per als menors. 

Inscripcions i tota la informació a www.aligots.cat