Programa Reallotgem

Trobades de màxim 10 persones, es recupera el toc de queda i es tanca l’oci nocturn per frenar l’òmicron

Aquestes noves mesures, que haurà de validar el TSJC, i que entrarien en vigor la nit del 23 al 24 de desembre, també inclouen reduir els aforaments del 50% al 70% als sectors de la restauració, el comerç, gimnasos i cultura

El Govern ha decidit aquest vespre aplicar noves mesures per frenar el creixement de la pandèmia que avança sense fre a Catalunya, impulsada per la variant òmicron. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afirmat que “més enllà d’incrementar les terceres dosis s’imposen noves restriccions. És necessari, urgent i imprescindible reduir la mobilitat i la interacció entre persones que no són grup bombolla”.

Amb aquest objectiu, l’Executiu català proposa limitar les trobades a un màxim de 10 persones, implementar novament el toc de queda ( de la 1 de la nit fins a les 6 de la matinada), tancar l’oci nocturn i reduir els aforaments al 50% a l’interior dels establiments de restauració, i al 70% en el cas del comerç, gimnasos i cultura.

El Govern presentarà la resolució amb aquest paquet de mesures al Tribunal Superior de Justícia perquè les validi i, per tant, puguin entrar en vigor a partir de la nit de dijous que ve a divendres. L’Executiu català preveu que la resolució tingui una vigència de 15 dies, i sigui revisada un cop complert aquest termini de temps.