Programa Reallotgem

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona va inaugurar ahir la seva desena edició

Festival Internacional del Circ Elefant d'Or de Girona
Balle of Royal Circus / Foto: François Dehurtevent

Ahir dijous va tenir lloc l’estrena de l’Espectacle Blau, que va marcar el tret de sortida de 6 dies de festival en els que es veurà circ internacional de qualitat a Girona

La desena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona ja està en marxa. Ahir dijous va tenir lloc la primera funció, en la que es van veure 12 atraccions mai vistes a Europa occidental que formen part de l’Espectacle Blau. Els 1.950 espectadors que van assistir ahir a la inauguració, a banda de les dues funcions per a escoles que es van celebrar al matí, van gaudir d’un espectacle Blau que es tornarà a veure demà dissabte (12 h, 16.30 h i 21 h) i també dilluns (21 h).

A l’Espectacle Blau es va veure el número de cintes aèries del Duo Mico, els salts a la corda amb figures originals de la Troupe Zola New Generation, el número de comicitat musical de Peter Campa, l’atracció de mà a mà dels Hermanos Latino, la recent creació al cercle aeri de la parella Diamon Wings, la contorsió extrema de Nikita Gergert i les acrobàcies al doble màstil xinès de la Troupe Hassak. L’espectacle es va completar amb el sextet de funambulistes a gran alçada de la Troupe Hametov “Pharaoh”, els equilibris de Jason Palma, els malabars de cercles d’Ilya Ivantsov amb el número “Wave” i l’acompanyament de la Royal Circus Ballet, l’arriscada disciplina de la xarxa aèria protagonitzada pel Duo Sukhorukov, i el número que combina llit elàstic, jocs icaris i barra russa de la Troupe Grushin “Venice Carnival”. La funció va acabar amb una gran ovació per part del públic, que va mostrar el seu entusiasme aixecant-se de les butaques. També va haver-hi un gran aplaudiment a la Paris Circus Orquestra, que va acompanyar en directe l’espectacle.

Amb aquesta primera funció es dóna el tret de sortida a 6 dies de festival en els que es veurà circ internacional de qualitat a Girona. Avui divendres ha tingut lloc a les 17.30 h  l’estrena de l’Espectacle Vermell, que es repetirà a les 21 h, en el que participen 12 atraccions de primer nivell diferents de les que es van veure ahir.

El Festival culminarà dimarts, 22 de febrer, amb la Gran Gala d’Or, on participaran les atraccions seleccionades pel jurat internacional format per 15 importants directors i experts en circ de tot el món.

Pròximes funcions i horaris: 

  • Dissabte, 19 de febrer: 12h, 16.30h i 21h (Blau)
  • Diumenge, 20 de febrer: 11.30h, 16h i 19.30h (Vermell)
  • Dilluns, 21 de febrer (Dia de l’Espectador, preu únic 18€): 17.30h (Vermell) i 21h (Blau)
  • Dimarts, 22 de febrer: 20.15h (Espectacle Or – Gala Final)