Programa Reallotgem

La 12a Enduro Salines de BTT ja ha obert el procés d’inscripció

Enduro Salines de BTT
Un participant de l'Enduro Salines de BTT de 2022 / Foto: Mario Cobler

La prova de Maçanet de Cabrenys, organitzada pel Club Esportiu Tramuntana X-Trem, espera aplegar més de 300 corredors i corredores

La dotzena edició de l’Enduro Salines ja està en marxa. El passat divendres, 17 de març, es van obrir les inscripcions de la competició, que tindrà lloc el diumenge 16 d’abril a Maçanet de Cabrenys, a la comarca de l’Alt Empordà. Organitzada pel Club Esportiu Tramuntana X-Trem, la prova forma part de la Copa Catalana d’Enduro BTT i s’emmarca dins la Copa Pirineus MTB Internacional, per la qual cosa s’ha convertit amb els anys en una cita pionera al territori i en seu referencial de l’Enduro BTT al sud d’Europa.

Pels corriols i les pistes empordaneses, i repartits en les diferents categories, hi participaran alguns dels corredors més rellevants del circuit, que iniciaran el recorregut des de la zona esportiva de Maçanet. Des d’allà se seguirà un itinerari abalisat que resseguirà el massís de les Salines abans de tornar, novament, a les instal·lacions esportives. En total, 32 quilòmetres i uns 1.400 metres de desnivell positiu, que es desenvoluparan dividits en 4 trams cronometrats.

L’Enduro Salines, competició on seran admeses bicicletes d’enduro i ebikes, pertany als recorreguts del Centre BTT Salines Bassegoda, amb trams compartits i trams de nova creació. L’any passat, la cursa va aplegar al voltant de 170 corredors, una xifra que s’espera doblar en aquesta edició: 310 esportistes de cinc països diferents.

Copa Catalana d’Enduro BTT:

  • 2 d’abril: Enduro BTT La Selva (Riudarenes, la Selva)
  • 16 d’abril: 12è Enduro Salines (Maçanet de Cabrenys, Alt Empordà)
  • 6 i 7 de maig: 11è Super Enduro Arfa/Copa d’Espanya (Arfa, Alt Urgell)
  • 21 de maig: Les Comes Enduro BTT (Súria, Bages)
  • 4 de juny: Naturland Enduro Race (Andorra)
  • 1 d’octubre: Enduro Les Guilleries/Campionat de Catalunya (Sant Hilari Sacalm, Selva)
  • 22 d’octubre: CatBike Enduro Maresme (Santa Susanna, Maresme)
  • 12 de novembre: Gavarres Gravity Race (Girona, Gironès)